Четвер, 25.04.2024, 17:01
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2012 » Лютий » 29 » Семінар Саратського РМК з питань освіти
21:01
Семінар Саратського РМК з питань освіти
В умовах розвитку науково-технічного прогресу, зокрема інформаційних технологій, існує проблема зниження рівня читацької культури населення, а також інтерес до користування друкованою книгою як джерелом інформації, особливо у молодого покоління. Саме цією проблемою стурбовані шкільні бібліотекарі та відчули необхідність змін в організації спілкування з учнівською молодіжною аудиторією і почали приділяти особливу увагу оновленню методики популяризації книги.
24 лютого 2012 року бібліотекарі навчальних закладів району зібрались в Саратській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на практичний семінар за темою «Активні форми роботи з читачами з популяризації книги та виховання всебічно розвинених особистостей засобами шкільної бібліотеки». Гостинно зустріла учасників семінару школа на чолі з директором Кудрявченко Л.Р. та завідуючою бібліотеки Саламахою О.В., а також привітання бібліотекарям підготували учні закладу.

В шкільній бібліотеці була проведена робота з обговорення теми семінару. Перед бібліотекарями з доповіддю і презентацією виступила завідуюча бібліотекою Саратської ЗОШ І-ІІІ ст. Саламаха О.В., яка розповіла про технології масової роботи, що допомагають активізувати читання школярів та пробудити інтерес до книги. В презентації Ольга Вікторівна представила матеріали з досвіду роботи: опис технологій проведення масових заходів та фотовернісажі. Активні форми роботи, які використовує в практиці своєї роботи Саламаха О.В., це поетичні альбоми, тематичні літературні вечори, читацькі конференції, бібліомарафони, літературні ігри, лабіринти, ерудит-лото, хроноскопи, літературний диліжанс, виставки-вернісажі, літературні виставки-вікторини, виставки-сюрпризи та інше. Бібліотекарі з зацікавленістю приймали участь в обговоренні теми.

Наступним етапом семінару було проведення роботи в групах зі створення міні-проекту за темою «Тиждень дитячої та юнацької книги». Учасники семінару поділились на 4 групи склали свій проект та захищали його. На завершення семінару Ольга Вікторівна презентувала бібліотечний масовий захід - фестиваль агітбригад «Молодь обирає книгу», в якому виступили учні 7, 8 класів. Діти підготували дуже цікаві, яскраві виступи, в яких використали багато пізнавальних аргументів і фактів, чому саме книга повинна постійно бути основним джерелом знань, та як треба ставитися до книги. У доброму піднесеному настрої вийшли учасники семінару з фестивалю.

Бібліотекарі шкіл району висловили щиру подяку директору школи Кудрявченко Л.Р. завідуючій бібліотекою Саламасі О.В., заступнику директора з виховної роботи Сливці Я.Ю., та всім учням, які прийняли участь у проведенні семінару.

«… Дитяче читання, виховання книгою, - як писав В.О.Сухомлинський, - найтонший і найсильніший – поряд зі словом учителя – засіб впливу на душу дитини й підлітка. Що нас особливо турбує, так це те, щоб книжка залишилась і завжди була провідною силою виховання, щоб найголовнішою духовною потребою людини було читання». Сподіваюсь на те, що бібліотекарі шкіл району, прийнявши участь в семінарі, опанували нові технології популяризації книги і направлять всі свої зусилля на те, щоб активізувати інтерес учнів до читання та книги як джерела знань.











Методист КУ «Саратський РМК з питань освіти» Резнічук О.В.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 524 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024