Четвер, 18.04.2024, 18:10
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Грудень » 7 » Саратський район отримав грант в 1 млн. євро на будівництво  об’єкту туристичної інфраструктури  в межах селища Сарата
14:35
Саратський район отримав грант в 1 млн. євро на будівництво  об’єкту туристичної інфраструктури  в межах селища Сарата

5 грудня 2018 року голова Саратської райдержадміністрації  Лобан А.А.  взяв участь  у проведенні громадських  слухань  щодо затвердження Детального плану території в межах селища  Сарата  Комплексу Туристичної інфраструктури.

Як поінформував  в ході обговорення Лобан А.А., Саратською  райдержадміністрацією було подано  заявку  на участь в   проектах з розвитку потенціалу  територій України, які реалізуються за рахунок європейських грантів.   За  результатами розгляду  конкурсної пропозиції Саратський район отримав грант в 1 млн. євро на будівництво  об’єкту туристичної інфраструктури  в межах селища Сарата, що  стане частиною спільного  туристичного  маршруту разом з  етнографічним комплексом «Фрумушика Нова». В рамках цього великого проекту за європейські кошти  (7млн. євро)  планується і будівництво  дороги на Старосілля. 

Місцем розташування  Комплексу Туристичної інфраструктури визначено прилеглу до  траси Одеса–Рені земельну ділянку орієнтовною   площею 2,6 га,  при в’їзді  до селища Сарата.

«Завдяки   здійсненому за ініціативою Президента України   капітальному ремонту траси «Одеса –Рені»  у нас  значно зростає потік перевезень. І ми повинні максимально використати  потенційні  можливості  від реалізації цього проекту  на території Саратського району. Це і створення 25-30 додаткових робочих місць, і надходження до бюджету,  і  розвиток туристичної привабливості Саратщини», - зауважив голова райдержадміністрації. Антон Лобан також додав, що після схвалення проекту та прийняття рішення селищної ради  щодо  передачі земельної ділянки будівельні роботи можуть розпочатися вже у січні 2019 року.

Детальний проект плану  території представив архітектор  проектувальної організації  Берман О.О. Як пояснив проектувальник, Комплекс Туристичної інфраструктури передбачає  будівництво багатофункціонального  туристичного центру, у  будівлі якого будуть розміщуватися закладати  харчування,  магазини,   музей  місцевих традицій та культури,   винний погріб, приміщення для проведення концертних заходів, ярмарок тощо.  Також  проектом перестабачео облаштування на території комплексу зеленої паркової зони  з дитячими майданчиками,  пішохідні та велосипедні доріжки,   місце для паркування автотранспорту.

Учасники слухань   висловили свої пропозиції   щодо реалізації  проектту , зокрема щодо  тематичної спрямованості майбутнього музею та будівництва готелю. В цілому присутні на слуханнях громадяни схвалили запропонований до обговорення проект плану Комплексу Туристичної інфраструктури.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 596 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024