Субота, 20.04.2024, 16:00
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 1 » Саратське об’єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області інформує
11:57
Саратське об’єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області інформує

До уваги всіх роботодавців - юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

 Згідно ст.24 Закону України від 09.07.2003року № 1058-IY «Про загальнообов*язкове державне пенсійне страхування»  страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов*язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Тобто розмір майбутньої пенсії залежить від суми внесків, зарахованих на індивідуальному особовому рахунку застрахованої особи за всю трудову діяльність. Чимало роботодавців виплачують найманим працівникам заробітну плату в «конвертах». Використовуючи вказану методику, роботодавці уникають зайвих витрат по сплаті податків і страхових внесків. Наймані ж  працівники в результаті втрачають страховий стаж. Крім того, «тіньова» заробітна плата позбавляє працівника права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з хворобою, допомоги по вагітності та пологах, допомоги по безробіттю та інших соціальних виплат. Тобто, погодившись на такі умови отримання заробітної плати, найманий працівник свідомо обкрадає сам себе і сприяє роботодавцю щодо порушення законодавства про працю.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України, передбачено застосування фінансових санкцій до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, в тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (111690 грн. з січня 2018 року) за кожного працівника в разі допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору або оформлення  на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час та виплати заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску і податків.

Крім того, згідно статті 41 Кодексу законів України про адміністративні правопорушення    фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності і фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян (від 8500 грн. до 17000 грн.).     

Відповідно до постанови КМУ від 26.04.2017 року № 295 державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється у формі проведення інспекційних відвідувань інспекторами праці виконавчих органі сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад  (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових   відносин). Підставою для видачі посвідчення інспектора праці посадові особі виконавчого органу ради є лист сільського або селищного голови, яким передбачено повноваження щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.  Службове посвідчення видається Державною службою з питань праці, яка веде його реєстр.   

 Тобто, для всіх роботодавців являється неприпустимим допуск до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 501 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024