П`ятниця, 29.03.2024, 17:49
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Січень » 23 » Саратщина відзначила День Соборності України
13:40
Саратщина відзначила День Соборності України

Щороку 22 січня, починаючи з 1999 року, в  Україні  офіційно відзначається День Соборності України.

Це одна з найвидатніших дат в українському історичному календарі, що пов’язана з  ідеєю  українського державотворення, встановлена на честь проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.  Цього дня 1918 року Українська Центральна Рада своїм ІV Універсалом оголосила Україну суверенною державою. А через рік, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі було урочисто проманіфестовано об’єднання двох частин України  – східної і західної, в одну Українську Народну Республіку.

 Акт Злуки спирався на  споконвічну мрію українського народу про  свою незалежну соборну державу.   Соборність України була виписана в ті дні й законами про затвердження державними символами синьо-жовтого прапора і тризуба, що вже давно представляли перед світом наш народ. І хоча Акт Соборності носив короткотерміновий характер (в тих складних внутрішніх та зовнішньополітичних умовах об’єднання завершити не вдалося, Україна залишалася бездержавною, розподіленою  територіально між кількома державами),  тим не менш,  ці події  зіграли  значну роль у розвитку національної політичної думки в наступні десятиліття, стали важливою віхою в процесі здобуття Україною незалежності і власної державності. 

 22 січня 2017 року в селищі Сарата з нагоди Дня Соборності України відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника видатному поету, символу українського національного духу Тарасу Шевченку. У церемонії покладання взяли участь керівництво та працівники райдержадміністрації, районної  та селищної рад, громадськість району.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Ю. П. Переправка«Від тієї знаменної дати нас розділяють 98 років історії, але об'єднують однакові прагнення: як колись, так і тепер український народ відстоює ідею єдності, соборності та територіальної цілісності держави. Як і далекого дев'ятнадцятого, відносно недавнього дев'яносто першого, так і тепер, у 2017 році, зводиться воєдино собор людських душ...».  Юрій Павлович сердечно привітав присутніх, всіх жителів району з Днем Соборності України, побажав усім міцного здоров'я, мужності та мудрості, миру й благополуччя.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 535 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024