П`ятниця, 26.04.2024, 08:49
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Серпень » 28 » Саратщина відзначила День Державного прапора та День визволення району від фашистських окупантів
10:46
Саратщина відзначила День Державного прапора та День визволення району від фашистських окупантів

23 серпня, разом з Днем Державного Прапора України Саратщина відзначила і 73–річницю визволення району від фашистських загарбників.

Святкові  заходи розпочалися з вшанування полеглих у Другій світовій війні земляків. У покладанні квітів до  обеліску загиблих воїнів на Кургані Слави взяли участь  заступник голови районної ради Небога О.І., керівник апарату райдержадміністрації Кімліченко Л.В.,  голова Саратської районної організації ветеранів Сапунов І.Ф., ветеран війни Арнаутов Г.П., члени ветеранської організації Міщенко Л.Л., Допринда Н.П., начальник відділу культури РДА Колісник  Н.А. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні і тих ветеранів, які  пішли з життя вже в мирний час.

Продовжилися урочистості  на Площі Патріотів у центрі селища, де відбувся мітинг з нагоди Дня Державного прапора України. З величним святом присутніх привітали  керівник апарату РДА Кімліченко Л.В.,  заступник голови районної ради  Небога О.І., Саратський селищний голова Негодяєв А.Л.,   військовослужбовець в/ч А-2611, лейтенант  Рубанчук О.О., військовий комісар Саратського району Скрипник І.О., які відзначили роль державних символів України у єднанні українського народу. Сьогодні, піднімаючи у Державний прапор України, ми віддаємо данину вдячності і шани багатьом тисячам наших предків, які під українськими прапорами і штандартами боролися за незалежність України. Під його покровом ми йшли до проголошення самостійної Української держави, а нині творимо вільне демократичне суспільство. 

На жаль, не всі у цьому світі готові прийняти незалежність нашої держави як доконаний факт і поважати проголошений понад двадцятиліття тому український суверенітет. Вже понад три роки кожного разу, відзначаючи державні свята України, ми згадуємо про сучасних героїв, які навіки  пов’язали своє життя з долею України,  захищаючи  на сході нашої держави нашу  незалежність і територіальну цілісність. Після урочистого мітингу  мешканці Саратщини  поклали квіти до меморіальної дошки Дмитра Сирбу, який загинув у зоні АТО три роки тому, висловили слова вдячності та підтримки присутнім на заходах батькам героя - Анжелі Василівні та Георгію Васильовичу Сирбу.    

Наступний мітинг з нагоди 73-ї річниці визволення смт. Сарата та Саратського  району від фашистських окупантів відбувся біля Меморіального комплексу «Невідомий солдат».   

«23 серпня 1944 року  силами І та ІІ Українських фронтів та 150-ї ордена Кутузова ІІ ступеня стрілкової дивізії  було звільнено наш район. З того часу на нашій землі запанував мир. Під час визвольної  операції  героїчно загинули165 солдат, їх прах покоїться в нашій саратській землі, а пам'ять про них назавжди залишиться у нашій пам’яті За звільнення району чотирьом  бійцям було присвоєно найвище на той час  звання Героїв Радянського Союзу»,-  відзначив  голова Саратської районної організації ветеранів  Сапунов І.Ф. 

«Святкування Дня  незалежності  було б неможливим без подвигу наших дідів та прадідів , які звільнили  нашу країну і всю Європу від нацистської навали. Ми завжди будемо пам’ятати ці дати і шанувати ветеранів, які захистили і відбудовували нашу країну, - відзначили  у своїх виступах Небога О.І. та  Кімліченко Л.В.

У той же день в приміщенні районного будинку культури відбулися урочисті збори, присвячені 26-й річниці незалежності України. Олександр Іванович та Лілія Власівна  Кімліченко  привітали всіх присутніх зі святом незалежності, відзначили значний внесок мешканців району в справу розбудови незалежної України. Хвилиною мовчання присутні вшанували  пам’ять наших земляків-героїв Дмитра Сирбу та Геннадія Лиховида та всіх загиблих в зоні проведення АТО. Велику групу кращих керівників та працівників  місцевого самоврядування,  освіти, культури охорони здоров’я, агропромисловго комплексу правоохоронців, спортсменів, представників громадських організацій  було нагороджено Грамотами районної державної адміністрації та районної ради.

Учасники художньої самодіяльності району приготували на честь свята  яскравий концерт. Знову підтвердили свій професіоналізм та високу виконавчу майстерність народні колективи «Сінєва» та «Журавка» Кривобалківського СБК, «Українські вечорниці» та «Амазонки» Плахтіївського СБК, «Камчик» Зорянського СБК, «Сирбу-Плачинта» та «Мерцішор» Новоселівського СБК. Яскравий «Тракійський танок», як символ українсько-болгарської дружби  показав танцювальний колектив «Сюрприз» Саратської ДМШ. Приємно вразили своєю виконавчою майстерністю дебютанти районної сцени Влад Грібков з Михайлівського СБК, хореографічний колектив «Україна мати» Світлодолинського СБК та вокальне тріо «Ліляна» Зорянського СБК.     І на завершення концерту на сцену піднялись всі учасники та  пролунала фінальна пісня «Україна – це ми» у виконанні вокального дуету у складі Олени Яценко та Іванни Саламахи.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 495 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024