Понеділок, 29.04.2024, 02:18
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Лютий » 19 » Саратщина відзначає 25-річчя з Дня виведення радянських військ з Афганістану
19:35
Саратщина відзначає 25-річчя з Дня виведення радянських військ з Афганістану


15 лютого поточного року, виповнилось 25 років з Дня виведення Радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан. 
Напередодні знаменної дати в смт Сарата відбулися урочистості - покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, урочисті збори та концертна програма в районному будинку культури. В заходах взяли участь ветерани Афганістану, голова райдержадмінстрації Коритний А.С., голова райної ради Чемерис В.С., заступник голови районної ради Фабрикатор О.О., селищний голова Негодяєв А.Л., сільські голови, працівники райдержадміністрації та районної ради, представники громадськості, засобів масової інформації.
Звертаючись до громади, голова райдержадміністрації 
 Коритний А.С., зокрема, зазначив, що за радянських часів СРСР брав участь у багатьох військових операціях, та найтривалішою була війна в Афганістані. Вона забрала життя багатьох тисяч молодих солдат, а значить і десятки тисяч життів їх ненароджених нащадків. 

«Збереження пам’яті про ті події, вшанування воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій обов’язок перед Батьківщиною – важлива ініціатива Президента України Віктора Федоровича Януковича. Але сьогодні ми не повинні допустити повторення таких подій, і застерегти тих політиків, які прагнуть вирішити якісь політичні протистояння силовим методом. Впевнений, що представники Афганського руху, які як ніхто інший знають, що таке війна, і що таке мир, не дозволять втягнути себе в подібні провокації», - відмітив під час мітингу Антолій Семенович.
«Афганська» війна залишила тяжкі наслідки для України. Під час виконання інтернаціонального обов'язку 3360 наших воїнів втратили найдорожче - своє життя. Із них троє - наші земляки: Рогізний Олександр Васильович, Костромицький Сергій Іванович, Романов Олександр Олександрович. У день виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя. Ми схиляємо голови перед їхньою світлою пам’яттю. Будучи взірцем військової доблесті та героїзму, вони вічно будуть жити в серцях нинішніх і майбутніх поколінь,» - додав голова райдержадміністрації в ході урочистих зборів.
На сьогоднішній день в країні проживає біля 150 тисяч учасників війни в Афганістані, 123 з них мешкає на території нашого Саратського району, 7 з них -мають статус інваліда війни. На жаль, 16 учасників бойових дій, нашого району, померли в мирний час. «В міру своїх можливостейрайонна державна адміністрація постійно надає і буде надавати допомогу усім ветеранам, в тому числі й учасникам війни в Афганістані. Але якою б вагомою не була ця допомога, ми добре розуміємо, що неможливо вже повернути підірване війною здоров'я, а тим паче заспокоїти серце і душу рідним та близьким загиблих
 . Ми маємо вірити у краще майбутнє, у щасливу долю наших дітей і онуків, у світлий радісний день нашої Вітчизни. Нехай ця віра підтримує вас на життєвій дорозі. Низький вам уклін, шановні воїни-інтернаціоналісти. Доброго вам здоров'я, оптимізму, стійкості і натхнення», - відзначив голова райдержадміністрації. 
В ході урочистостей Коритний А.С вручив ветеранам Афганістану пам’ятні медалі «25 років виводу військ з Афганістану від обласної та районної державних адміністрацій.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 468 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024