Середа, 24.04.2024, 15:33
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Травень » 10 » Сарата відзначила 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
14:02
Сарата відзначила 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

9 травня 2017 року  Саратщина разом з усією Україною відзначила  72-у річницю  Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні.  В населених пунктах району пройшли масові урочисті заходи, де хвилиною мовчання вшановували пам’ять мільйонів загиблих у ті страшні роки та  учасників тих подій, що відійшли в інший світ вже у мирний час, чествували ветеранів війни та працівників тилу, які залишаються з нами.

Вже третій  рік  поспіль в Україні існує сумна традиція  -  в День Перемоги згадувати і наших сучасних героїв - воїнів, які  полягли за цілісність і незалежність нашої держави у протистоянні  російській агресії на Сході   України.  Урочистості в селищі Сарата також розпочалися з  покладання квітів до меморіальної дошки   Дмитрові  Сирбу, який загинув у липні 2014 року в зоні АТО під час обстрілу російськими «градами».  Ця новітня гібридна війна засвідчує,  що  страшні уроки історії не були засвоєні керівництвом  однієї з держав–переможниць, яка успадкувала загарбницькі апетити нацистської Німеччини  і сьогодні  з успіхом використовує методи пропаганди тих,  кого перемогли наші діди та прадіди.  

Друга світова війна для багатьох поколінь  наших громадян є і залишатиметься  найстрашнішою трагедією ХХ сторіччя, внаслідок якої Україна стала однією з найбільш постраждалих країн, зазнавши втрат більше, аніж США, Велика Британія, Канада і Франція разом узяті... Тим більшим і незаперечним залишається подвиг наших співвітчизників, які у складі багатьох армій  боролись проти фашизму.  

     І хоч події Другої світової все глибше відходять в історію,  для нас - нащадків переможців День Перемоги залишається незаперечним та непідвладним часу святом. Як залишатиметься незмінною  і  наша вдячність всім, хто виявивши небачену мужність, героїзм та незламність духу,  відстоявши Батьківщину.  Вічна їм пам'ять і слава живим героям!

 Саме про це йшлося  під час урочистого мітингу біля Меморіалу загиблих воїнів, в якому взяли ветерани, воїни-інтернаціоналісти, ветерани АТО, військовослужбовці,  керівництво районної державної адміністрації та районної ради, представники трудових колективів та громадських організацій, учнівська молодь, небайдужі мешканці  селища Сарата.

     З вітальним словом до присутніх звернулися в.о. голови райдержадміністрації Переправка Ю.П., заступник голови районної ради Небога О.І., секретар Саратської селищної ради Єрьоменко  С.В., голова Саратської районної організації ветеранів України Сапунов І.Ф.,  в.о. військового комісара Саратсько-Татарбунарського об’єднаного райвійськкомату Янєв А.Д., командир військової частини А 26/11 Герасимчк І.В., педагог Саратської школи –гімназії Беженар-Мирза В.В.

 В ході мітингу прозвучали  вірші та хвилюючі мелодії відомих  сучасних пісень у виконанні хору ветеранів та місцевих виконавців, які додали  урочистості та емоцій присутнім. Вшанували пам'ять загиблих та поклали вінки та квіти  до підніжжя меморіалу.

     По закінченню мітингу керівництво району, ветерани та військовослужбовців відвідали «Курган слави», де поклали квіти до пам’ятника, встановленого на честь воїнів, загиблих в боях на теренах Саратського району.  Напередодні святкових днів тут силами відділу культури Саратської РДА разом з військовослужбовцями було проведено генеральне  прибирання і облаштування пам’ятного комплексу.   

      Святкову програму  продовжили пригощання усіх бажаючих  солдатською кашею,  святковий обід для ветеранів  в Кафе «Івушка»,  змагання з шахів, футбольний матч на кубок І. Халікова - героя Другої світової війни  та масові гуляння  на центральній площі селища.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 431 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024