П`ятниця, 26.04.2024, 12:17
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Червень » 22 » Рухаємося у напрямку децентралізації
22:10
Рухаємося у напрямку децентралізації

22 червня 2016 року голова райдержадміністрації Лев М.О. та голова районної ради Райнов Б.І.  провели черговий семінар - нараду з селищним та сільськими головами з питань децентралізації та об’єднання територіальних громад. 

      В ході наради  начальник  відділу освіти РДА Ходос В.В., головний лікар  Саратського РЦ ПСМД Стогній О.П., начальник відділу культури  РДА Колісник Н.А. та начальник  сектору патрульної поліції Саратського відділення поліції Жакот  В.Ю.  детально розповіли про  зміни, які відбудуться  в структурі  навчальних закладів (зокрема щодо формування освітніх округів, визначення опорних шкіл та їх філій),  закладів  охорони здоров’я,   культури та органів поліції   у разі створення   в районі чотирьох об’єднаних громад – Саратської селищної ОТГ,  Кулевчанської, Успенівської та Надеждинської   сільських громад.

            Нагадаємо, такий варіант  об’єднання  було запропоновано спільною  робочою групою райдержадміністрації та районної  ради з урахуванням вимог та методичних рекомендацій уряду  щодо економічної спроможності   громад  та буде подано  до облдержадміністрації  у якості пропозицій до перспективного плану формування територій області.  Проте, як відзначив голова районної ради Райнов Б.І. на заперечення та зауваження  окремих сільських голів, перспективний план не є догмою, обов’язковою до виконання, і у  місцевих рад є час для активної роботи, щоб запропонувати свій варіант об’єднання.  Головною умовою при цьому знову ж таки має бути фактор спроможності громади на виконання  власних і державних повноважень.

    Голова райдержадміністрації Лев М. О.  закликав голів  місцевих рад в процесі ініціювання та об’єднання - абстрагуватися від особистісних факторів, персоналій та інших суб’єктивних оцінок, а виходити суто з економічних  та соціальних категорій . « Потрібно враховувати, що  вигідно для людей,  незалежно  від того,  хто буде головою об’єднаної громади. Тому що завтра можуть бути обрані зовсім інші лідери громад. Давайте будемо працювати на перспективу і пам’ятати,  що тут будуть жити  наші діти»,  -   додав голова райдержадміністрації Михайло Лев.

       В ході наради Саратський  селищний голова Негодяєв А.Л.  повідомив також про початок громадського обговорення  його ініціативи щодо утворення Саратської селищної ОТГ, яке відповідно до законодавства  триватиме  30 днів. 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 515 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024