Понеділок, 20.05.2024, 06:37
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Лютий » 3 » Розширена апаратна нарада райдержадміністрації
14:32
Розширена апаратна нарада райдержадміністрації

27 cічня 2016 року голова райдержадміністрації Лев М.О. провів розширену апаратну нараду райдержадміністрації з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації,  територіальних підрозділів  центральних органів виконавчої влади та керівниками комунальних закладів району. В нараді також взяли участь голова районної ради Райнов Б.І., перший заступник голови райдержадміністрації Переправка Ю.П., заступник голови районної ради Небога О.І.

           На початку наради голова райдержадміністрації  Лев М.О. вручив посвідчення  про присвоєння почесного звання «Мати-героїня»,  медалі та привітав квітами мешканок нашого  району, яких було нагороджено  відповідними Указами  Президента України у серпні та у грудні минулого року. Так, державного звання «Мати-героїня» були удостоєні  Подурян Аксенія Олександрівна (с.Ярославка), Головко Анжела  Володимирівна (с. Ярославка), Дерменжи Євдокія  Василівна (с. Плахтіївка),  Скляренко Наталя Савеліївна (с. Міняйліка), Хану  Світлана Василівна  (с.Фаранівка).

         Згідно з порядком денним  розширеної апаратної наради  розглянуті питання про виконання районних цільових програм.

          Про хід виконання у 2015 році «Програми імунопрофілактики та захисту населення Саратського району від інфекційних хвороб на 2011-2015 роки» доповіла головний лікар комунального закладу «Саратський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Стогній  О.П.   Олександра Павлівна відзначила, що фінансування даної програми не здійснювалось впродовж останніх двох років. Часткове виконання Програми стало можливим завдяки нерегулярним  та нерівномірним постачанням за рахунок бюджету вищого рівня імунобіологічних препаратів  для профілактики туберкульозу(БЦЖ), поліомієліту (ОПВ), гепатиту, гемофілії,  дифтерії, правця, кору, кашлюка,  краснухи та інших небезпечних хвороб – всього 3150 доз вакцин, які були повністю використані.  У якості гуманітарної  допомоги  під егідою  Міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ для турової вакцинації дитячого населення проти поліомієліту район отримав 8 тис. доз вакцини ОПВ та 1,5 тис. доз  вакцини ІПВ на суму відповідно 36392, 8 та 25224,25грн.  По каналам гуманітарної допомоги також отримано вакцини для профілактики кашлюка, дифтерії та правця  у кількості 150, 70 та 130 доз відповідно. Також за рахунок районного бюджету  було придбано 1391дозу алергену туберкульозного (інша назва «туберкулін»), який  не є вакциною, а використовується з метою діагностики туберкульозу у дітей, на суму 89982,64 грн.

        За  інформацією головного лікаря КЗ «Саратський РЦПМСД», у 2015 році із 9 тис. дітей до 16 років, які підлягають вакцинації  за календарем щеплень,  лише кожна третя  дитина району  отримала мінімальну кількість  необхідних вакцин, тобто 30% від загалу (для підтримки  колективного імунітету цей показник має бути не нижчим 90%).  Олександра Стогній   пояснила, що через те,  що не проводилися тендерні закупки на державному рівні (у попередні роки  більшість  вакцин закуповувалася у Росії, у інших країн немає достатньої кількості  таких препаратів), на сьогодні  заклади охорони здоров’я  району не мають  жодних запасів  імунобіологічних препаратів, що є небезпечним у  разі  виникнення  найменшої епідемічної загрози. Винятком є достатня кількість препаратів, отриманих  у якості гуманітарної допомоги під проводом ЮНІСЕФ, які  також будуть використані до лютого 2016 року в рамках проведення додаткової імунізації населення  проти поліомієліту.

       В той же час, з огляду на спокійну  епідеміологічну  ситуацію в районі, збереження інфраструктури  та підготовленого  персоналу для щеплювальної роботи, проведення низки передбачених програмою організаційно-методичних заходів  з імунопрофілактики та  придбання за кошти районного бюджету  туберкуліну, адміністрація КЗ «Саратський РЦПМСД» пропонує визнати  виконання Програми, термін дії якої добігає кінця,  задовільним.

           «Давати оцінку  будуть депутати районної ради  на найближчій сесії. Зрозуміло, що стан виконання Програми є незадовільним, оскільки  показник підтримки колективного імунітету  складає 30%  а не 90% і вище, як це потрібно. Хоч це сталося не з нашої вини, а обумовлено зовнішньо-політичною ситуацією», - зауважив голова райдержадміністрації  Михайло Лев, додавши, що аналогічну Програму  потрібно розробити і  прийняти на 2016 та наступні роки,  аби не допустити припинення щеплювальної роботи.

 

     Про хід виконання районної програми «Забезпечення житлом                 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2014 – 2015 роки»  поінформувала начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Ковальчук С.В. Світлана Володимирівна повідомила, що  згідно регіональної та  районної програм забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2014-2015 роки було заплановано орієнтовний обсяг фінансування в сумі 594 тисяч гривень (в тому числі враховуючи  з обласного бюджету на суму 225 тисяч гривень).

 На виконання зазначених програм у 2014-2015 роках було придбане житло на території Миколаївко-Новоросійської, Петропавлівської, Сергіївської та Фараонівської сільських рад на суму 220 844 гривень з обласного бюджету, для 6 (шістьох) осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Зокрема, у грудні цього року було придбано житло для дітей зазначеної категорії – Щелкунова Петра, 1996 р.н. та Щелкунової Гани 1994 р.н. (будинок у с. Сергіївка площею 117,3 кв.м на суму 70 тис.грн.) та для Барабуци Тетяни  1996 р.н. ( будинок  у  с.Фараонівка площею  46,5 кв.м. на суму 52,5 тис.грн.)

 Голова райдержадміністрації подякував   працівникам  служби у справах дітей та юридичного відділу за  виконану роботу  та закликав  на майбутнє врахувати всі проблемні моменти, які виникають у процесі придбання та оформлення житла для  дітей зазначеної категорії.

 В той же час  Ковальчук С.В.  звернула  увагу на недостатню роботу   місцевих рад з цього питання.  Так, за даними виконкомів, жодна селищна/сільська рада району не освоїла кошти з районного бюджету, з селищного та сільських бюджетів, які були заплановані на придбання житла та проведення поліпшення умов проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, органи опіки місцевих рад не завжди докладають необхідних зусиль для збереження  житла  дітей даної категорії.  Тому керівництво райдержадміністрації та районної ради вирішило долучитися до налагодження цієї роботи.

 

  Про хід виконання районної цільової програми підтримки малозабезпечених верств населення на 2014 – 2015 роки доповіла заступникначальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Даракчі О.А. За словами Олени Анатоліївни, пріоритетними  напрямками програми є надання різних видів допомоги та соціальних послуг громадянам з числа одиноких пенсіонерів і інвалідів, а також малозабезпечених сімей з дітьми,  багатодітних сімей які опікуються дітьми-сиротами, надання цільової адресної допомоги, посилення соціального захисту та поліпшення рівня життя вразливих верств населення району, підтримка діяльності громадських організацій соціального спрямування, надання матеріальної допомоги з нагоди  професійних свят.  Всього  на виконання  заходів  Програми  на 2014 – 2015 роки  було заплановано   626,0 тис.грн. Рішенням районної ради, на 2014 рік було затверджено коштів у сумі  303,00 тис. грн., на 2015 рік було затверджено коштів у сумі 200,00 тис. грн.  Даракчі О.А. детально проаналізувала стан виконання по всім пунктам програми, кошти  по яким практично  були використані в повному обсязі.  

 

   Також в ході розширеної апаратної наради було розглянуто питання про стан висвітлення діяльності органів виконавчої влади в засобах масової інформації у  ІV кварталі 2015 року. Начальник відділу комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації   Кошельник Н.Г. доповіда про результати  моніторингу висвітлення роботи райдержадміністрації  та  територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в Саратському районі в районній газеті «Час.Люди. Події», на офіційному  веб-сайті райдержадміністрації,  у соціальній мережі «Фейсбук»  та звернула увагу на необхідності  активізувати роботу окремих підрозділів  органів  державної влади з інформування громади Саратського району про свою діяльність.

За результатами апаратної наради голова райдержадміністрації дав керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації доручення щодо підготовки  низки районних програм для розгляду їх на найближчий сесії районної ради.    


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 613 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024