Субота, 27.04.2024, 01:03
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Жовтень » 11 » Робоча поїздка керівництва РДА до Міняйлівської сільської ради
10:33
Робоча поїздка керівництва РДА до Міняйлівської сільської ради

10 жовтня голова райдержадмінстрації  Лобан А.А.  разом зі  своїм  першим  заступником Переправкою  Ю.П. здійнив першу робочу поїздку до найвіддаленіших населених пунктів району -  сіл Міняйлівка та Фуратівка Міняйлівської сільської ради.

В ході зустрічі з депутатом районної ради  Гангуряном О.М. та сільським головою Дикусаром Л.І. обговорювались основні проблеми розвитку села та перспективи їх вирішення.  

Однією з таких проблем є будівництво нової загальноосвітньої школи в с.Міняйлівка, що було започатковано у 2012 році. Через брак фінансування у 2013 роботи, профінансовані з обласного бюджету, було  призупинено. Фактично за виділені кошти вдалося  лише закласти фундамент та підвальні приміщення. На сьогодні завершення будівництва та введення  в експлуатацію  нової школи   коштуватиме близько 40 млн.грн.  Таке значне фінансування можна отримати лише за рахунок державного бюджету.

Щоб пересвідчитись, наскільки гострою є потреба у новій школі, голова райдержадміністрації відвідав діючий освітній заклад - Міняйліську ЗОШ, в якій на сьогодні навчаються 230 учнів. Школа  розміщена у непристосованому  приміщенні 4- квартирного будинку, де немає  їдальні та спортивного залу, а уроки фізичної культури  проходять в підвальному приміщенні, де мають пролягати комунікації будинку. Оскільки на всіх одночасно не вистачає класів, начальний процес проходить у дві зміни. Враховуючи, що у селі Міняйлівка гарні показники народжуваності, і щороку кількість дітей збільшується,  проблема з нестачею  класних кімнат  буде  лише загострюватися. Крім того, на сьогодні виникає потреба переведення до Міняйлівської школи учнів Фуратівської школи, де не вистачає вчителів. Тож голова райдержадміністрації погодився, що питання завершення будівництва школи  є нагальним, і пообіцяв докласти всіх можливих зусиль для його вирішення.

Відвідавши Фуратівську ЗОШ І-ІІ ступенів, Антон Лобан  позитивно оцінив створені там умови для перебування та навчання школярів, однак звернув увагу на  важливий недолік – відсутність внутрішніх туалетів.  На вирішення  цього питання було досягнуто домовленості  з керівництвом школи та  ТДВ  «Мирний» щодо прибудови  до школи додаткового приміщення для облаштування внутрішніх туалетів.

Також голова райдержадміністрації звернув увагу на  незадовільний стан  доріг в Міняйлівці. У спілкуванні з сільським головою можливим варіантом вирішення цієї проблеми обговорювалося питання  про об’єднання територіальних громад. Це дало б можливість залучити  державні кошти, передбачені в Держбюджеті  для  розвитку  інфраструктури  ОТГ та спрямувати їх на ремонт доріг.

В ході робочої поїздки Антон Лобан також оглянув і виноградники ТДВ «Мирний», що з року в рік  забезпечують господарству гарні врожаї та дають поповнення в місцевий бюджет.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 566 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024