Понеділок, 20.05.2024, 08:26
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Січень » 16 » Робоча поїздка голови райдержадміністрації Лева М.О. до Великорибальського будинку-інтернату та Кулевчанської амбулаторії сімейної медицини
17:34
Робоча поїздка голови райдержадміністрації Лева М.О. до Великорибальського будинку-інтернату та Кулевчанської амбулаторії сімейної медицини

15 cічня 2016 року голова Саратської райдержадміністрації  Лев М.О. та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Голубчик Т.І. відвідали  Великорибальський  психоневрологічний  будинок-інтернат, який є однією з найбільших  стаціонарних соціально – медичних установ в Україні, призначених для постійного проживання інвалідів з психоневрологічними захворюваннями.

      На сьогодні  у цьому закладі  мешкають 407 осіб, яких обслуговують 230 співробітників: лікарі, медичні сестри,  молодший медичний персонал,  технічні та  підсобні робітники.

       Михайло Лев ознайомився з  соціально-побутовими умовами проживання   мешканців будинку-інтернату та матеріально-технічною базою установи: оглянув  житлові корпуси, харчоблок, приміщення банно-прального комбінату, склади, корпуси  тваринницької ферми, авто - тракторний парк.   У спілкуванні з  в.о. директора Великорибальського будинку – інтернату  Шкімбовим  А.І. дізнався  про проблеми будинку-інтернату, вирішення яких потребує  додаткового фінансування – це і необхідність проведення ремонту кухні, прального комбінату та придбання нового прального устаткування, облаштування приміщень для зберігання вугілля та інші.

       Особливу увагу голова райдержадміністрації звернув на  необхідність встановлення огорожі   по території  інтернату (який  відповідно до законодавства належить до установ закритого типу)  та  будівництва нового житлового корпусу,  до якого  слід пересилити мешканців дальніх старих корпусів. Адже  на сьогодні відсутність  паркану та розселення підопічних по всій території  є причиною того,  що люди з психоневрологічними захворюваннями  інколи самовільно покидають  будинок –інтернат, що,  зважаючи на тип хвороби,  є небезпечним для них самих.

           Михайло Лев  також  вважає,  що будинку-інтернату у будь-якому разі потрібно зберегти  тваринницьку ферму, яка може забезпечувати мешканців будинку-інтернату  продуктами харчування навіть за складних погодних  умов, коли підвіз харчів до інтернату стає неможливим. Крім того, функціонування ферми дає можливість забезпечувати робочими місцями мешканців  суміжних сіл - Великорибальського та Ярославки.

          «Великорибальський будинок-інтернат перебуває в підпорядкуванні обласної ради та облдержадміністрації і фінансується з обласного бюджету. Оскільки установа знаходиться на території Саратського району, ми не можемо бути байдужими до проблем інтернату.  Тому будемо звертатися як до обласної  влади з клопотанням  про виділення додаткового фінансування для вирішення цих проблем, так і до місцевих меценатів з проханням по можливості надавати допомогу мешканцям Великорибальського будинку-інтернату», - відзначив голова  Саратської райдержадміністрації Михайло Лев.

 

 

 

З метою вивчення можливості поновлення роботи стаціонару та розміщення соціальних ліжок на базі Кулевчанської амбулаторії сімейної медицини – загальної практики голова Саратської райдержадміністрації Лев М.О. відвідав 15 січня 2016 року зазначений медичний заклад у с. Кулевча.

Михайло Лев в цілому позитивно оцінив стан готовності приміщень амбулаторії та її достатню технічну оснащеність, однак відзначив що для остаточного вирішення питання слід попередньо визначитися з питаннями підпорядкуванням закладу та джерелами його фінансування.

 

ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 752 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024