Понеділок, 06.05.2024, 13:18
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Вересень » 17 » Революційні зміни у галузі медицини в Одеській області
14:29
Революційні зміни у галузі медицини в Одеській області

16 вересня у приміщенні Одеської обласної клінічної лікарні відбувся прес-брифінг голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, його радника з питань соціального захисту та охорони здоров’я Марії Гайдар та голови правління громадської організації "Пацієнти України" Дмитра Шерембея на тему: "Відкрита інформація щодо наявності ліків, які були закуплені за кошти державного та місцевих бюджетів".

Завдяки вольовому рішенню Одеської обласної державної адміністрації та роботі громадської організації "Пацієнти України" сьогодні були оприлюднені списки ліків, які пацієнти можуть отримувати безкоштовно. Щорічно з обласного бюджету витрачаються величезні кошти на закупівлю препаратів, додатково отримуючи ліки від Міністерства охорони здоров'я по дев'ятнадцяти державним програмам. Пацієнти про це не знають і закуповують ліки самостійно, а то і за порадою лікарів, котрі чудово розуміють, які запаси зберігаються на складах.

«Всі пацієнти знають, в яку лікарню не заходь - ліків немає, але їх можна купити в аптеці, придбати, ще дорожче ніж у місті. Є пряма залежність від лікарів, є фармацевтична мафія, це не секрет. Ці фармацевтичні групи контролює МОЗ. Більше 50 млрд грн в Україні витрачається на охорону здоров'я. Всі ці гроші повинні трансформуватися в безкоштовні послуги і ліки для українців. Але пацієнт не отримує ні одне, ні інше. - зауважив Михайло Саакашвілі. - З сьогоднішнього дня ви, ваші близькі, рідні, друзі будете знати, які ліки ви можете отримати від держави у вашій лікарні. Ми сподіваємося, що всі міста України повторять наш досвід. І всі пацієнти України будуть в таких же чесних відносинах з державою, як в Одеській області»

«Це той самий випадок, коли корупція вбиває, і ця інформація, яку відкриває цей сайт для людей – це перший крок до того щоб пацієнти дізналися, де можна отримати ліки безкоштовно і до того щоб ті люди, які приймають рішення про закупівлю медикаментів знали що цю інформацію можна перевірити», - заявила Марія Гайдар.

За посиланням liky.odesa.ua можна перейти на сайт управління охорони здоров'я, де щотижня буде оновлюватися інформація щодо кількості медикаментів у всіх медустановах Одеської області. Крім того, обласна державна адміністрація зобов'язала медичні установи роздруковувати цю інформацію і розміщувати її біля реєстраційних та приймальних відділень, постійно оновлюючи.
«Це перший сайт при обласній адміністрації в Україні на який я можу зайти і подивитись якими ліками мене будуть лікувати. Я можу вибрати будь яку лікарню у області. Ви можете одним кліком дізнатися, які ліки є в наявності у лікарні та вибрати ті, які можна отримати безкоштовно» - зазначив Дмитро Шерембей.

Одеська обласна державна адміністрація запрошує інші області України наслідувати наш приклад і теж опублікувати цю інформацію.

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 785 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024