Четвер, 25.04.2024, 11:16
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Червень » 21 » Реформуємо країну за європейськими практиками.
10:54
Реформуємо країну за європейськими практиками.

15 червня 2017 року в  Одесі відбувся одноденний форум, де розглядалися  питання розвитку і поглиблення співпраці між Радою Європи та Україною в Одеській області у відповідності до пріоритетів та цілей Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

     Метою  заходу було сприяння  ефективному діалогу та взаємодії між органами виконавчої влади центрального та місцевого рівнів, громадськістю та експертною спільнотою задля досягнення ефективних результатів на місцевому рівні в процесі реалізації ключових реформ у відповідності до Європейських стандартів та з врахуванням кращих Європейських практик. Окрім цього, така співпраця  мала визначити спільні дії та заходи, що можуть бути реалізовані в межах діючих програм і проектів Ради Європи в Одеській області у 2017 році та протягом наступних років.

    Серед питань, які були обговорені  на форумі та під час тематичних засідань круглого столу, -   реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, розвиток регіональної та місцевої демократії, потреби і захист прав вимушено переміщених осіб, протидія домашньому насильству, захист прав дітей, доступ до правосуддя, реформа виборчого законодавства, реформа комунальних ЗМІ т а інші. Серед гостей та учасників зустрічі – голова Одеської обласної ради А. І. Урбанський, перший заступник голови ОДА – О. Д. Терещук, голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, народний депутат А. І. Кіссе, представники міністерств регіонального розвитку, освіти і науки України, культури, керівники об’єднаних громад місцевого самоврядування  Одещини, Хмельниччини, Житомирщини, співробітники Європейського центру з питань меншин, керівники ГО «Інституту розвитку теорій» та «Інституту громадянського суспільства».

      У  форумі взяли участь представники з районів Одещини, в тому числі делегація  від Саратського району у складі заступника голови райради О. І. Небоги, керівника апарату РДА - Л. В.  Кімліченко, Кривобалківського та Зорянського сільських голів В. П. Венгровської та В. Д. Райчевої, а також голови Громадської ради при Саратській РДА – В. Г. Іожиці.

    Одеська ОДА ефективно працює у галузі безпеки регіону,  заявив в ході  зустрічі перший заступник голови облдержадмінстрації  Олександр Терещук. «Мешканці нашого регіону хочуть відчувати себе у безпеці. І обласна державна адміністрація розуміє, що безпека громадян – це основа будь-якого цивілізованого суспільства. Ми це усвідомлюємо і активно працюємо в цьому напрямку. За прикладом далеко ходити не треба: 2 травня та 9 травня. Ситуація була непроста, але влада, правоохоронці та голова ОДА працювали разом вдень і вночі. Результат - жодного серйозного порушення не було», - запевнив Олександр Дмитрович.  Перший заступник голови ОДА також нагадав, що з метою забезпечення правопорядку в області голова ОДА Максим Степанов запровадив програму «Безпечна Одещина», яка реалізується в рамках його стратегічного плану дій на 2017-2019 роки «Розумний регіон».

     Робота форуму проводилась у два етапи: після відкриття заходу та виступу його організаторів та керівництва області, які зробили акцент на основних проблемах регіону, відбулися тематичні засідання.Важливою складовою Форуму став круглий стіл «Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: досягнення та нові завдання».

    «В рамках децентралізації за останні три роки в Одеській області спостерігається економічне зростання. Ми сьогодні бачимо хороші результати і в соціальній сфері завдяки тому, що Одеська область рухається в напрямі реформ нашої країни і стає все ближчою до європейських партнерів. Безумовно, на даному заході ми будемо говорити не тільки про досягнення, але й труднощі та способи їх вирішення. Я сподіваюся, що сьогодні форум стане для присутніх імпульсом до прийняття важливих рішень», – наголосив під час відкриття форуму голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

    Вся група Саратського району в повному складі взяла участь у засіданні круглого столу, присвяченого питанням децентралізації. Вислухавши експертів з даного питання, представники району поспілкувались з колегами та ведучими блоків на тему секторальної децентралізації у сфері охорони здоров’я, освіти, культури, викликів процесу об’єднання територіальних громад, прослухали звіти очільників  Балтської, Дунаєвецької, Брусилівської громад,   висловили свої думки щодо презентації теми децентралізації та культурного й національного розмаїття.

 

 За матеріалами офіційних сайтів Одеської облдержадмінстрації, Одеської обласної ради, веб-сторінки громадської ради при Саратській райдержадміністрації


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 403 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024