Понеділок, 29.04.2024, 07:29
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Лютий » 7 » Районна медична рада розглянула стан роботи з профілактики та лікування онкозахворювань
16:36
Районна медична рада розглянула стан роботи з профілактики та лікування онкозахворювань


В рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями в конференц-залі КЗ «Саратська ЦРБ» відбулося засідання медичної ради Саратського району, в якій взяв участь голова Саратської райдеражміністрації Анатолій Семенович Коритний.
Відкриваючи засідання головний лікар Саратської ЦРЛ 
Віктор Петрович Черешньовський відмітив, що питання профілактики та боротьби з онкозахворюваннями є актуальнмими у повсякденній роботі лікарів, ця проблема знаходиться на постійному контролі Міністерства охорони здоров’я України та на особистому контролі Президента України Віктора Януковича. 

Як засвідчив аналіз медичних фахівців - районного онколога Попова Валерія Валерійовича, районного акушер-гінеколога Сиротенко Наталії Григорівни, голови районної оглядової комісії Сторчеус Алли Пилипівни, завідувачки поліклінічним відділенням КЗ «Саратська ЦРЛ» Милосердної Людмили Анатоліївни - ситуація з онкозахворюванністю в Саратському районі залишається серйозною.
Так за минулий, 2013 рік на облік взято первинних онкохворих - 132 особи. Померло 83 хворих ( 50 чоловіків , 33 жінки), з них 14 хворих померло від іншої патології, 35 - хворих до 1 року. При профоглядах було виявлено 38 випадків онкопатології. На 1 січня 2014 р. загальна кількість онкохворих на «Д» обліку склала 880 осіб.
Залишається високою онкозанедбаність - ІІІ стадія візуальна складає 8,3 %, і І
стадія 13, 6 % від всієї патології. Серед причин онкозанедбаності лікарі відзначають як медичні – прихована симптоматика, відсутність больового синдрому, так і соціальні - низький культурний та матеріальний рівень населення, пізнє звернення до лікарів, а також недостатня матеріально-технічна база районної лікарні (застарілий флюорографічний апарат, відсутність необхідного обладнання, датчиків УЗД, ендоскопів), що не дає можливості проводити повноцінне обстеження пацієнтів.
«Президент України Віктор Янукович ставить завдання забезпечити доступність медичної допомоги та медичного обслуговування для громадян незалежно від їх місця проживання, зокрема заходів щодо профілактики та лікування онкологічних захворювань. І тут у нас з вами – лікарів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є спільне поле для діяльності. Минулого року ми відкрили на базі Саратської ЦРЛ сучасний ренген-кабінет, який дозволяє проводити діагностику на якісно новому рівні. Нині будемо працювати над питанням придбання за рахунок бюджетних коштів нового флюорографічного апарату та іншого обладнання, яке дозволить більш ефективно виявляти та попереджати різні патології. Крім того, ми працюємо над вирішенням екологічних проблем, які як відомо є однією з причин виникнення онкозахворювань. За останні три роки сільськогосподарські підприємства району замінили стару техніку з оприскування рослин на нову, більш безпечну. В 2012 році вивезли зі складів району та утилізували 500 тонн невстановлених твердих ядохімікатів, ще 50 тонн невстановлених рідких ядохімікатів буде вивезено до кінця цього року», - повідомив голова райдержадміністрації Анатолій Семенович Коритний. 
За підсумками розгляду питання медична рада Саратського району визнала роботу щодо профілактики і раннього виявлення онкопатології такою, що потребує покращення. З цією метою в районі буде створено району комісію з питань попередження раку, до складу якої увійдуть профільні лікарі КЗ «Саратська ЦРЛ» та КЗ «Саратський районний центр ПМСД». Роботу комісії очолить головний лікар КЗ «Саратський районний центр ПМСД» Стогній Олександра Павлівна.


http://sarata-rda.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 491 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024