Понеділок, 06.05.2024, 12:13
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2020 » Березень » 5 » Районна лікарня працюватиме по-новому
12:44
Районна лікарня працюватиме по-новому

У Саратській центральній районній лікарні, яка тепер має статус комунального некомерційного підприємства, активно тривають процеси реформування. Всі заходи та пов'язані з ними численні і складні організаційні моменти знаходяться в зоні постійної уваги керівництва району і здійснюються за участю профільної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Саратської районної ради. Про ситуацію в райлікарні на сьогоднішній день та перспективи на подальше нам розповіли головний лікар центральній районній лікарні  Є.В. Нагнойний, голова районної державної адміністрації  Є.О. Кабатов, голова районної ради  Ю.П. Переправка та заступник голови районної ради  О.І. Небога.

Процеси реформування в Саратській ЦРЛ проходять у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 5 лютого 2020 року №65 «Деякі питання удосконалення реалізації Програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році» та ґрунтуються на Порядку реалізації зазначеної Програми.

Центральна районна лікарня буде працювати і надалі, але, в силу змін в галузі охорони здоров'я України, перейде на нові умови надання послуг населенню. Основні нововведення пов'язані з тим, що Національна служба здоров'я України пропонує медустановам 26 пакетів медичних послуг, які підлягають оплаті в рамках реалізації програми медичних гарантій, тобто фінансуються НСЗУ, а медзаклад може вибрати за своїм можливостям певні з цих пакетів. В силу свого матеріально-технічного забезпечення та кадрового потенціалу, десятиліттями сформованої спеціалізації нашої лікарні Саратська ЦРЛ вживає дій щодо укладення договорів з НСЗУ з наступних пакетів:

- хірургічні операції дорослим і дітям в стаціонарних умовах;

- стаціонарна допомога

дорослим і дітям без проведення хірургічної операції;

- медична допомога при пологах;

- амбулаторна вторинна (спеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включно з медичною реабілітацією та стоматологічною допомогою;

- цистоскопія;

- психіатрична допомога дорослим та дітям;

- діагностика та супровід осіб з вірусом імунодефіциту людини.

У такому вигляді, як сьогодні, існувати далі лікарня не може, так як фінансово не спроможна, це показують і розрахунки. Для того, щоб вона могла функціонувати в подальшому, з метою зменшення витрат, неминуче проведення оптимізації і скорочення штату, об'єднання відповідних за профілем відділень. Можливо і перепрофілювання окремих фахівців. Будуть вводитися платні послуги, а розцінки на вже існуючі будуть переглянуті. Програма медичних гарантій вводиться з 1 квітня поточного року.  Як все нове, невипробуване, вона несе певні незручності, невідповідності, ломку старих звичок і правил.  Щоб все «притерлося», відшліфувалося,  необхідний час.  Однак зміни в охороні здоров'я давно назріли, стали невідворотними і неминучими.  І з часом вони обов'язково принесуть головне - поліпшення якості послуг для пацієнта, за якого тепер кожен медзаклад буде боротися ...

Алла КОРІНЬ


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 394 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024