П`ятниця, 19.04.2024, 04:22
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Квітень » 18 » Презентація книги І.М. Захарченко «Моя Дякова»
16:11
Презентація книги І.М. Захарченко «Моя Дякова»

В Чистий четвер перед Великоднем  в Саратській районній бібліотеці відбулась  презентація нової книги відомого просвітянина, краєзнавця, поета, патріота з Луганщини Івана Михайловича Захарченко «Моя Дякова».

Це вже друга книга автора, яку презентують    на Саратській землі.   В жовтні місяці 2016 року пройшла презентація першої книги Івана Михайловича «Карби неоголошеної війни», а за спонсорської допомоги та  підтримки  волонтера, підприємця Володимира Валерійовича Ротаря, в квітні вийшла з друку друга  книга Івана Михайловича Захарченко,  збірка поезії «Моя Дякова»

Ведучі заходу Валентина Павлівна Парфута та Тетяна Петрівна  Рубаха за допомогою мультимедійної презентації ознайомили присутніх з Іваном Михайловичем Захарченко, який є почесним громадянином Антрацитівського району, автором гімну, прапора та герба краю, автором дослідження про історію малої  батьківщини, а з 2012 року  почесний громадянин слободи Дякової, фундатор і незмінний завідувач музею історії слободи Ісаївки-Дякової, автор краєзнавчого дослідження «Історія слободи Дякової: погляд крізь віки». Піснею  "Я люблю Україну свою", яка  пролунала у виконанні Андрія Нейчева КЗ«Саратський РБК», всі привітали автора.

Збірка поезії названа за іменем рідного села поета – старожитньої козацької слободи Дякової, що нині перебуває у складі Антрацітівського району окупованої Луганщини.

Іван Михайлович Захарченко цікаво розповідав про колонізатора слободи Ісаївки-Дякової Івана Івановича Ісаєва -  старшини війська Дінського, дяка(завідувача військовою канцелярією землі Війська Дінського), про небесного покровителя слободи Дякової Івана Милостивого(Милосердний) та  про дослідження свого родоводу до 1730 року(12 поколінь).

 Із задоволенням присутні слухали вірші та розповіді поета про свій рідний край, який зараз перебуває на окупованій території. Більш  ніж  20 віршів  Івана Михайловича  Захарченко покладено на музику. Пісні «Цвіте калина», «Козацька похідна»  були виконані  Лауреатом міжнародних, Всеукраїнських і обласних конкурсів та фестивалів, ученицею КЗ «Саратська дитяча музична школа»  Анастасією Кислицєю, акомпаніатор Михайло Костов. 

 На  заході  були присутні поціновувачі творчості талановитої людини, патріота України та небайдужі до сьогодення мешканці Саратського району Л.В. Маковецька (громадська організація «Українська Бессарабія»),  А.Б. Сухарський(громадська організація «Пульс громади»),   Л.М.Клим (Саратський краєзнавчий музей), І.Д. Тимошенко (КЗ Саратська РБ«»), які висловили щирі слова подяки, за те  що у своїй поезії автор несе любов до  України, праці, людини, висловили сподівання на творчу наснагу і друк третьої книги.  Побажали Івану Михайловичу здоров’я, великої енергії,  щоб  ніколи не зміліла та криниця, з якої він черпаєте сили для душі і праці.

« Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний», - сказав Василь Сухомлинський.  Творчість  Івана Михайловича  Захарченко безцінна. Читаючи його  твори, ми ще більше зрозуміємо і відчуємо красу і неповторність рідної землі, навчимось розуміти найголовніше – добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони стали найдорожчими людськими цінностями.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 474 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024