Субота, 27.04.2024, 06:35
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Серпень » 10 » Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.
14:56
Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

8 серпня 2017 року   під головуванням  виконуючого обов’язки  голови  райдержадміністрації  Переправки Ю.П. відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, на якому обговорювалися питання щодо ситуації захворювання на африканську чуму свиней  на території села Новоселівки Саратського району Одеської області.

До участі у засіданні були запрошені директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України Кобаль Б. І., заступник завідувача науково-дослідного відділу епізоотологічного моніторингу ДНДІЛДВСЕ Свідерський В. С., в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Гавура С. М., провідний лікар ветеринарної медицини – гістолог Одеського філіалу  ДНДІЛДВСЕ  Гогітідзе О. С., заступник начальника управління – начальник відділу планування захисту ОЦЗ ГУ ДСНС України в Одеській області  Заблодський С.О., голова Новоселівської сільської ради Тетю Г. П.

Виконуюча обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в Саратському районі Швець А. І. доповіла про ситуацію щодо АЧС, яка склалася на території  Саратського району.

5 серпня 2017 року до управління Держпродспоживслужби в Саратському районі  звернувся мешканець села Новоселівка Саратського району  Одеської області  Пелін П. Г., який повідомив, що у нього загинула свиноматка  віком 1,5 року,  супоросна 2 місяці. Того  ж дня було проведено розтин трупу свиноматки та патологічний матеріал направлено до Одеського філіалу ДНДІЛДВСЕ для встановлення причин загибелі, а також до   виключення вірусу АЧС. 

06.08.2017 року о 15.00  отримано звіт про результати дослідження патологічного  матеріалу №006287 п.м./17 випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи щодо виявлення ДНК вірусу африканської чуми.

За результатами доповіді,  та з урахуванням обговорення, комісія вирішила попередньо встановити, що подія, яка сталася на території села Новоселівка Саратського району за кваліфікаційними ознаками попередньо припадає під надзвичайну ситуацію місцевого рівня (надзвичайна ситуація пов’язана з інфекційним захворюванням сільськогосподарських тварин).

Був  затверджений план заходів щодо профілактики недопущення поширення та ліквідації АЧС в Саратському районі.

Управлінню Держпродспоживслужби у Саратському районі  продовжити проведення робіт з ліквідації  надзвичайної ситуації  пов’язаної  із спалахом африканської чуми свиней на території району.

Відділу агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації, управлінню Держпродспоживслужби в Саратському районі, Новоселівській сільській раді забезпечити оформлення документів на відшкодування збитків, завданим особам внаслідок запровадження карантину відповідно до постанови КМУ від 31.10.2012 р. №1003.

Була визначена зона нагляду найближчих населених  пунктів  смт. Сарата,  с. Світлодолинське, с. Зоря, с. Долинка.

Встановити чотири поліцейсько-карантинних пости на автошляхах, які ведуть в, та із села Новоселівка.

Заборонити торгівлю живими свинями та продукцією від них на місцевих ринках, які ввійшли в зону нагляду, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах,  які мають експлуатаційний дозвіл за наявністю супровідних ветеринарних документів.

Карантин з неблагополучного населеного пункту зняти за рішенням ДНПК при  Саратській  РДА не раніше,  ніж через 40  днів після виконання плану заходів щодо недопущення поширення АЧС та з метою ліквідації хвороби в Саратському районі


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 372 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024