П`ятниця, 26.04.2024, 08:07
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Червень » 9 » Пленарне засідання 6-ї сесії Саратської районної ради
22:30
Пленарне засідання 6-ї сесії Саратської районної ради

 9 червня 2016 року голова районної ради Райнов Б.І. провів пленарне засідання 6-ї сесії Саратської районної ради, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Лев М.О., його перший заступник Переправка Ю.П. та заступник - Ротар В.В., керівники структурних відділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники базових господарств району, підприємств, установ та організацій.

Всі питання, винесені  на сесію, детально обговорювались на засіданнях постійних комісій районної ради.  Тому більшість інших пунктів порядку денного були проголосовані без особливих зауважень.

Найбільш дискусійним  стало питання про  внесення змін і доповнень до районного  бюджету Саратського району на 2016 рік  в частині розподілу субвенції  у  сумі 1 млн. 188,5  тис. між сільськими радами.  Окремі  представники депутатського корпусу  та   деякі сільські голови, вважають, що сільські ради повинні бути в рівних умовах  і отримувати однакову підтримку з районного бюджету на  розвиток своїх громад.  При цьому піднімалося питання ставок орендної плати  на землю,  яка в одних сільрадах складає від 1-3%, а в інших –  до 0,5 %.

Дійсно, всі сільради мають мати рівні умови для розвитку, вважає голова райдержадміністрації Лев М.О. «Однак в нашому районі  сільські ради  мають різні земельні  та фінансові  ресурси,  знаходяться в різних економічних умовах. Є самодостатні громади, як наприклад Сарата, Зоря,  Плахтіївка, Новоселівка, а є економічно слабкі сільради - Фараонівка, Забари,  Ройлянка, Долинка, Розівка, Міняйлівка, Старосілля, які не можуть вирішувати самотужки свої проблеми. Тому ми повинні їх підтримувати.  З іншого боку,   місцеві органи влади мають однаково дбати про наповнення своїх бюджетів і в наступному році  всі сільради повинні  встановити  ставки за оренду землі на рівні  не менше одного відсотка», - відзначив Михайло  Олександрович.   

      В результаті  тривалого обговорення депутати підтримали виділення коштів для на утримання сільських бібліотек та захищені статті, однак не погодилися з виділенням коштів сільрадам на такі статті,  як наприклад вуличне освітлення  та придбання  музичної апаратури, які повинні фінансуватися з місцевих бюджетів.

 Інші проекти рішень депутати схвалили без заперечень, зокрема:

- Звіт райдержадміністрації про виконання районного бюджету Саратського району за І квартал 2016 року;

- зміни до районної комплексної Програми профілактики правопорушень на 2013-2016 роки,

 -  зміни до районної цільової програми  соціальної підтримки  населення   на 2016-2017 роки «Захист і турбота»;

- блок майнових питань, зокрема,  щодо  передачі у власність Міняйлівської сільради  майна сільскої бібліотеки, передачі одиниць  автопарку  Саратського  міжшкільного НВК в оперативне управління  Саратського РБК, Саратської школи-гімназії та  Кулевчанської ЗОШ,   про передачу в оренду приміщень КЗ  «Саратський ДОЗ «Сонячний» (для організації торгівлі непідакцизмими  товарами) та приміщення КЗ «Саратська ЦБС» - для розміщення територіального центру соціального обслуговування населення;

- низку питань щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території Сергіїївської,  Введенської та Плахтіївської сільських рад.

 В цілому,   в ході 6-ї сесії районної ради було ухвалено рішення з 18-ти питань.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 775 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024