Понеділок, 20.05.2024, 09:23
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Лютий » 28 » Пленарне засідання 4-ї сесії Саратської районної ради
19:20
Пленарне засідання 4-ї сесії Саратської районної ради

24 лютого  2016 року голова райдержадміністрації Лев М.О. взяв участь у пленарному  засіданні 4-ї сесії Саратської районної ради, яке провів голова  районної ради Райнов Б.І. На сесію також були запрошені депутати обласної ради – Чиклікчи Г.Г.,  Сулаков О.С.,  перший заступник голови  райдержадміністрації Переправка Ю.П, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники комунальних закладів.   

 На початку засідання депутати заслухали інформацію Саратської районної виборчої комісії про реєстрацією депутатом районної  ради Бондаренка С.Г., обраного за списком  партії  «Відродження»(депутат від цієї політичної сили Златов  І.І.  на минулій сесії відмовився від мандату)  та  внесли зміни до Регламенту районної  ради   стосовно порядку проведення таємного голосування, оприлюднення поіменного голосування,  забезпечення відеотрансляції пленарних засідань районної ради.

 Далі  депутати затвердили звіт районної державної адміністрації  щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Саратського району за  2015 рік. За результатами розгляду питання  представники депутатського корпусу  зауважили,  що  хотіли б посилити депутатський контроль за  використанням  коштів, зокрема на ремонти в освітніх закладах. Голова райдержадміністрації  Лев М.О. підтримав цю ініціативу, запропонувавши створити відповідну комісію при райдержадміністрації.  «Запрошую до роботи у комісії всіх бажаючих депутатів, для того щоб фінансування всього, що у нас ремонтується та будується відбувалося прозоро і зрозуміло для всіх, щоб жодна  копійка бюджетних коштів нікуди не  поділася», – відзначив  Михайло Лев.

 В ході сесії районна рада ухвалила низку районних  програм:   цільову  програму соціальної підтримки населення   на  2016-2017  роки «Захист і турбота, програму щодо реалізації Конвенції ООН про права  дитини  на  2016 рік,    комплексну програму «Здоров’я» на 2016-2017 роки та Програму використання коштів на освоєння земель для сільськогосподарських та лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь і охорони земель на 2016-2018 роки; внесено зміни до програми взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування.

 Також  депутати схвалили запропоновані райдержадміністрацією та погоджені з постійними комісіями  райради внесення змін і доповнень до районного  бюджету  Саратського району на 2016 рік, надали  погодження на створення  госпрозрахункового стоматологічного відділення у Саратській ЦРЛ, ухвалили кадрові питання –  про продовження строку дії контрактів з завідуючим КУ «Саратський РМК з питань освіти» Караулан М.С. та з директором КЗ «Саратський РБК» Баюш Т.В.

 На виконання Закону України  «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»  № 917-VIII від 24.12.2015р. депутати   районної ради ухвалили рішення «Про реформування та про спосіб реформування газети  «Час. Люди. Події» і  Комунального підприємства «Редакція газети «Час. Люди. Події». 

Також  в ході сесіїї прийнято рішення про припинення Комунального закладу «Саратський міжшкільний навчально-виробничий комбінат» шляхом ліквідації та про надання згоди зазначеному закладу на передачу в оренду нерухомого майна для розміщення військового батальйону на території колишніх військових містечок, управління якими здійснює  КЗ «Саратський МНВК».  Як повідомив запрошений на сесію начальник відділу цивільно-військового співробітництва Південного оперативного командування, полковник Назаров В.В.,  за рішенням РНБО України з метою прикриття Бессарабського напрямку найближчим часом в смт Сарата планується розміщення військового підрозділу – мотопіхотного батальйону  у кількості 550 осіб. Як було відзначено  військовим  службовцем, керівництвом району та представниками депутатського корпусу,  відновлення  військової частини в Сараті позитивно вплине на підвищення економічного розвитку району,   забезпечить збільшення робочих місць та сприятиме розвитку соціальної інфраструктури  Саратщини.   

Крім того на сесії ухвалено низку рішень щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території Петропавлівської, Фараонівської, Кривобалківської  та Сергіївської сільських рад (за межами населених пунктів).

   Районна рада також підтримала два депутатських запити – від депутата районної ради Гангуряна О.М. щодо зміни органу управління державних доріг на території району та запит від депутатської фракції  «Наш край» до селищної ради щодо доцільності реформування дитячих дошкільних закладів в смт Сарата. 

 

 

ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 445 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024