П`ятниця, 26.04.2024, 01:55
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Лютий » 3 » Питання децентралізації та об’єднання територіальних громад – знову на часі.
10:37
Питання децентралізації та об’єднання територіальних громад – знову на часі.

2 лютого 2017 року в рамках Дня місцевого самоврядування в Саратському районі відбулася чергова нарада  з селищним та сільськими головами, на якій обговорювалося питання щодо перспектив  формування спроможних громад в районі. Нараду провели  заступник голови районної ради Небога О.І та в.о. голови райдержадміністрації Переправка Ю.П., також було запрошено  депутата Одеської обласної ради Чиклікчи Г.Г.  

Небога О.І. та  Переправка  Ю.П. доповіли про поточний стан справ  щодо перспектив створення ОТГ в районі  та про необхідність  повторного внесення пропозицій до перспективного плану формування громад області на розгля  д  Одеської облдержадміністрації.

Про основні положення закону «Про добровільне об’єднання громад» та порядок формування спроможних громад відповідно до затвердженої  постановою Кабміну методики нагадала  радник голови  районної ради Сиротенко Л.І.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації  Лускало О.М. розповіла про фінансово-економічні перспективи децентралізації. В.о. начальника  управління освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ходос  В.В. поінформував  про  створення опорних шкіл та особливості організації  системи освіти в об’єднаних громадах.

Сергіївський сільський голова Тимохіна Л.В., Світлодолинський  сільський голова Проданов В.П., Кулевчанський сільський голова Попов М.М., Успенівський сільський голова Гусєв В.Л.  та заступник головного лікаря КЗ «Саратський ПСМД» Гайдук В.М. поділилися враженнями  від  учорашньої робочої поїдки до Тузлівської  об’єднаної громади. Доповідачі відзначили позитивні зрушення та недоліки у цій громаді, зауваживши при цьому,  що досвід Тузлів не може бути прикладом для  нашого району, оскільки соціально-економічний стан  практично  сільських рад  Саратщини є вищим ніж  в тих  населених пунктах, які ввійшли до складу Тузлівської громади.  Аби отримати більше інформації  та мати більш повну картину про перспективи та проблеми в об’єднаних громадах, керівники району пообіцяли організувати поїздки і до інших ОТВ, створених в Одеській  області.

Своїми думками щодо доцільності об’єднання громад в Саратському районі поділилися і Саратський селищний голова Негодяєв  А.Л., Кривобалківський сільський голова Венгровська В.П.,  Михайлівський сільський голова Іванов І.Д., Мирнопільський сільський голова Петкович В.П. В результаті  обговорення, практично всі місцеві голови зійшлись на думці щодо необхідності вдосконалення законодавства щодо об’єднання громад, та вирішили не поспішати об’єднуватись, оскільки цього не хочуть мешканці населених пунктів. На думку сільських голів, об’єднання громад не сприятиме розвитку малих сіл, а   більш вірогідно, погіршить їх соціально-економічний стан.  На відміну від колег про необхідність  та готовність до об’єднання  наполягає Саратський селищний голова. Нагадаємо, що влітку минулого року було видане відповідне розпорядження селищного голови  про ініціювання об’єднання 10-ти населених пунктів у Саратську селищну громаду, проте воно не знайшло підтримки з боку  суміжних сільських рад. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 465 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024