Понеділок, 06.05.2024, 14:10
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Листопад » 12 » «Пішохідний туризм»
11:22
«Пішохідний туризм»

Одним із найефективніших засобів формування здорового способу життя, розширення кругозору дітей та юнацтва, виховання моральних якостей молодого покоління є туристсько – краєзнавча робота. Найбільш розвиненим видом такої роботи є пішохідний туризм. Навчання в гуртку – це пора захоплюючих туристських походів, під час яких юні туристи вчаться орієнтуватись на місцевості, користуватися картою, долати справжні природні перешкоди, ставити намети, розпалювати вогнище і готувати смачну їжу, весело проводити час. Але відвідування занять це не тільки розваги, а й щоденна праця, терпіння та зусилля. Сирбу Юрій Федорович - досвідчений керівник гуртка «Пішохідний туризм» докладає неймовірних зусиль у вихованні своїх гуртківців, вправно коректує їх роботу і досягає небачених висот. Щороку його вихованці беруть участь в обласних змаганнях з пішохідного туризму та спортивного орієнтування. Цього року під час осінніх канікул відбувся Кубок Одеської області юнаків та юніорів з пішохідного туризму «Осінній марафон» та Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед вихованців позашкільних навчальних закладів. На марафон з’їхалось 14 команд з Одеської області. Вихованці КЗ «Саратський районний БДТ» (гурток «Пішохідний туризм», Новоселівський НВК) представляли наш район. Діти були на змаганнях впродовж 5 днів. В перший день відбулося відкриття фестивалю з виносними етапами: в’язка вузлів, круто похила переправа, перенесення потерпілого, на другий день - особистісні змагання, на третій – командні, а на четвертий день розпочалися змагання з паркового орієнтування. За період участі у фестивалі команда отримувала І – ІІІ призові місця, і в загальному результаті – ІІІ призове місце. У змаганнях з паркового орієнтування серед 10 спортсменів троє учасників команди стали призерами, це Бежан Валерія – ІІ місце, Бузган Ксенія – ІІІ місце, Реу Василь - ІІІ місце. Діти та їх тренер нагороджені грамотами Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.


Змагання з туризму - це нагода зміцнення здоров’я, виховання мужності, спритності, період активного відпочинку. Це час для самодіяльності, творчості, пізнання природи, друзів, себе і яскравих вражень від активного відпочинку. Як сказав Роберт Ардрі: «Коли ми женемося за недосяжним, ми робимо неможливе». Натхненні своїми успіхами і перемогами діти на чолі зі своїм керівником неодноразово це доводили, чого бажаємо їм і в майбутньому.



Талавіра Т.О.,

методист КЗ «Саратський районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 845 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024