Середа, 24.04.2024, 12:00
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Січень » 26 » Підсумки роботи авіамодельного гуртка.
14:26
Підсумки роботи авіамодельного гуртка.

Наприкінці року прийнято підводити підсумки роботи. 30 грудня 2016 року вихованці  авіамодельного гуртка КЗ «Саратський ДДТ» (Успенівська ЗОШ І – ІІІ ст.), керівник Цуркан Віктор Іванович,   зібралися на останнє заняття в році, щоб підвести   підсумки. Крім обговорення спортивних результатів, старші хлопці представили ескізні проекти справжніх літаків.

   Авіамодельний спорт – технічний вид спорту. Тут, крім фізичної підготовки, треба володіти величезним багажем знань природничо – мате   матичного напрямку, матеріалознавства, хорошими навичками в роботі з інструментом та верстатами, а також у радіокеруванні складними авіамоделями. Все це, учні набувають під час занять в авіамодельному гуртку: виготовляють радіокеровані, гоночні моделі, моделі для повітряного бою, моделі-копії справжніх літаків, пілотажні моделі, що виконують фігури вищого пілотажу. Вся ця робота припадає  на зимовий період, адже  з настанням стійкої теплої погоди, наступає час тренувань і змагань. У 2016 році вихованці гуртка взяли  участь у 8 заходах: трьох обласних змаганнях серед школярів, двох відкритих першостях м. Одеса, в міжнародних змаганнях м. Чорноморськ, в Чемпіонаті України з моделей-копій, в І Всеукраїнському фестивалі  з радіокерованих моделей.

   Лідером в групі є учень 8 класу Успенівскької  ЗОШ І – ІІІ ст.  – Курочкін Дмитро, який відвідує  гурток вже 5 років, тож має великий досвід і знання. У класі гоночних авіамоделей Чемпіонату Одеської області Дмитро посів ІІ призове  місце. У м. Чорноморськ хлопчик виграв змагання з повітряного бою. Найскладнішими змаганнями для авіамоделіста став Чемпіонат України з моделей-копій. Такі моделі виготовляються декілька років, їх вартість досягає вартості хорошого автомобілю «КАМАЗ».  Суперниками  були  дуже досвідчені, дорослі спортсмени, які беруть  участь у Чемпіонатах світу та інших Міжнародних змаганнях. Звичайно, Дмитру  було важко змагатися з таким контингентом учасників, але V місце – це дуже хороший результат, який отримав юнак. Треба зазначити, що Чемпіонат України з моделей-копій – це справжнє свято спорту. Численні глядачі протягом двох днів, мали можливість спостерігати не тільки за ходом змагань, але і польотом іншої авіамодельної техніки. Захоплена публіка аплодувала високій майстерності польотів пілотажних моделей, моделей з реактивними двигунами, моделей гелікоптерів і ракет.

   2017 рік – це щабель для подальших перемог. На цей факт  вказує обговорення ескізних проектів справжніх літаків. Вихованці авіамодельного гуртка взяли участь у проектуванні чотирьох літаків. Це транспортний літак, військовий штурмовик, літак для рекордних польотів на дальність польоту, пасажирський літак. Дуже цікавий і незвичайний проект представив Остапченко Олександр. Це літак для безпосадочного перельоту навколо земної кулі. У  захисті свого проекту хлопчик  обґрунтував аеродинаміку з урахуванням зменшення лобового опору літака, застосував найсучасніші знання  авіабудування. Його роботу визнано найкращою.

    Завершилася підсумкова зустріч гуртківців врученням керівником гуртка  новорічних подарунків та  смачним, святковим обідом, який приготувала для дітей  дружина  вчителя, Надія Іванівна.

   Віктор Іванович  працює на посаді керівника гуртків науково – технічного напрямку з 1997 року. «Авіамодельний» гурток є одним із ефективних шляхів профорієнтаційної та практичної підготовки учнів. Саме в  таких гуртках роблять перші кроки майбутні конструктори авіаційної та космічної техніки, провідні спеціалісти цієї галузі. Педагог знайомить дітей з технічними видами спорту, основами технічних наук і технологій, поняттями про основні технологічні прийоми проектування та виготовлення авіамоделей, з конструкцією апарата, що літає, з призначенням вузлів, деталей, їх аеродинамічними характеристиками. Віктор Іванович - справжній педагог, який   вчить та виховує дітей, вказує шлях, дозволяє учню йти самому, дає можливість гуртківцям творчо реалізовуватися, бо вони проходять шлях від теоретичного проектування до практичного конструювання. Виготовлення моделі літака допомагає гуртківцю закріпити здобуті знання і вміння з багатьох навчальних предметів.  Бажаємо вчителю   міцного здоров’я, творчих успіхів, задоволення від своєї роботи!

Сердюк А.А.,директор  КЗ «Саратський районний БДТ»  


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 537 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024