Четвер, 25.04.2024, 16:52
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Лютий » 2 » Пенсійний фонду інформує.
10:49
Пенсійний фонду інформує.

1. Законом України „Про Державний бюджет України на 2017 рік“ з 1 січня 2017 року встановлено мінімальну заробітну  плату в місячному розмірі – 3 200 гривень, у погодинному розмірі – 19,34 гривні; прожитковий мінімум в розрахунку на місяць для працездатних осіб – 1600 грн.

2. Із 01.01.2017 посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховуються виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду,  визначеного у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, який у 2017 році  становить   1600 гривень.

Згідно із статтею 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність  у вигляді штрафних санкцій для роботодавців у разі порушення вимог законодавства про працю, в тому числі:

– у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків розмір штрафної санкції складатиме 96 000 гривень за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення;

– недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тягне за собою штраф у розмірі 32 000 гривень за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

3. Мінімальний страховий внесок з урахуванням положень статті 1 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та частини п’ятої статті 8 Закону №2464 згідно якої єдиний внесок для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 відсотки до визначеної статтею 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску, у 2017 році складатиме 704 грн. на місяць (3200 грн.*22 відсотки).

4. Роботодавець зобов’язаний оформити працівника на роботі у встановленому порядку з першого дня виконання ним трудової функції, забезпечити достовірний облік виконаної працівником роботи та бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку, виплачувати заробітну плату працівникам регулярно, оплачувати роботу в надурочний час, у святковий і неробочий день у подвійному розмірі, а також здійснювати інші виплати, передбачені чинним законодавством.  

Статтею 56 КЗпП передбачено, що за угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Оплата праці в цих випадках проводиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку.

5. Законом України від 06.12.2016 № 1774-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (далі – Закон №1774), яким внесено зміни до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” встановлено, що органи місцевого самоврядування при здійсненні повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення можуть проводити перевірки на підприємствах, в установах та організаціях, що перебувають у комунальній власності відповідної територіальної громади. З 1 січня 2017 року Урядом запроваджено нововведення щодо передачі певних повноважень Держпраці органам місцевого самоврядування – містам обласного значення та новоутвореним територіальним громадам. Це стосується нагляду за працею та зайнятістю, а саме офіційного оформлення працівників, виплати мінімальної заробітної плати, правильності нарахування зарплатні, надання відпусток тощо (на підприємствах не комунальної власності).

6. Також повідомляємо, що згідно із статтею 265 Кодексу законів про працю України за недопущення до перевірки з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків передбачені фінансові санкції у розмірі 320 000 гривень. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 467 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024