П`ятниця, 19.04.2024, 22:23
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Вересень » 13 » Оперативне засідання районної комісії ТЕБ та НС
11:44
Оперативне засідання районної комісії ТЕБ та НС

 У суботу, 10  вересня, відбулося засідання районної  комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів в.о. голови  райдержадміністрації  Ротар В.В. за участю першого заступника голови РДА Переправки Ю.П., заступника голови районної ради Небоги О.П., членів комісії.

      Засідання було  оперативно скликано за  зверненнями  мешканців Сарати, які напередодні поскаржилися на злив нечистот з каналізаційно–насосної станції у річку Сарата. 

       Як повідомив  Саратський селищний голова Негодяєв А.Л. дана ситуація виникла внаслідок згорання   трансформатора з подачі  електроенергії на окремі  об’єкти обладнання  станції,  в  результаті чого відбувся, аварійний викид каналізаційних  стоків  в річку Сарата.  Негодяєв А.Л.  зауважив, що подібні  аварійні ситуації вже виникали  неодноразово, вони передбачені технологією експлуатації КНС як допустимі, і  запевнив, що селищною владою вживаються заходи з проведення ремонту двох трансформаторів, а також розглядається придбання  для КНС нового  трансформатора ТМ-160 за рахунок  бюджету селищної  ради.  Крім того, як відзначив  Ротар В.В.  насос на станції також перебуває у перед аварійному стані, і селищна рада  повинна його відремонтувати у найближчі терміни.  

    Зважаючи на потенційну загрозу санітарно-епідеміологічному благополуччю селища та прилеглих сіл (Зоря, Михайлівка) через забруднення річки  Сарата, особливо у разі зміни погодних умов  на  опади, районна комісія ТЕБ та  НС взяла питання на особливий контроль та  рекомендувала  селищному голові  у термін до 15 вересня ліквідувати аварійну ситуацію  та налагодити належну роботу  каналізаційно-насосної станції .

             На порядку денному  засідання  комісія  ТЕБ та НС  розглянула також питання  щодо стану сільських звалищ. За результатами  обговорення  селищній та сільським радам було доручено до кінця  вересня  впорядкувати   належні їм звалища, а до кінця року  оформити необхідну документацію  на звалища.  

           Крім того, комісія ухвалила рішення звернутись до депутатів  Одеської обласної ради з  проханням виділення коштів з обласного бюджету  для придбання  сміттє-переробної лінії, роботою якої будуть охоплені найбільші населені пункти району - смт.  Сарата, с.Плахтіїка, с. Зоря та с.Новоселівка.  За словами в.о. голови РДА Ротаря В.В., окрім користі для навколишнього середовища, діяльність такої лінії дасть змогу створити в районі нові робочі місця.

            Комісія ТЕБ та НС  підтримала питання щодо виділення  з Резервного фонду  районного бюджету додаткових коштів  для придбання   пально-мастильних матеріалів на зимовий період. Зокрема, було вирішено придбати   додатково  1 тонну бензину та 4 тонни дизпалива на розчистку доріг у випадку сильних снігопадів. На сьогодні запаси пального на зазначені цілі  в районі  складають  близько 1600л. пального.

          В ході засідання  члени комісії також заслухали інформацію щодо стану проекту з будівництва  очисних споруд в смт. Сарата.   Діючі  очисні  споруди   перебувають в  аварійному стані. Головний спеціаліст   відділу  містобудування, архітектури, житлово-комульного господарства Ленів І.М. повідомив, що відповідно до  проекто-коштористно документації, яка  останнього разу  коригувалася у 2012  році,   вартість проекту складала 32 млн.грн., на сьогодні  таке будівництво буде вже набагато  дорожчим.  У районному бюджеті таких коштів  немає, і тут  також району потрібна  допомога обласного  бюджету.  Комісія    визначила, що наявна ПКД є вже застарілою,    заплановані споруди розраховані  на значно більші потужності та обсяги очистки,  ніж потрібно селищу  на сьогодні. Відтак комісія рекомендувала Саратській селищній раді вивчити питання щодо  проектування нових очисних споруд  за новими  сучасними технологіями та  можливість залучення  на реалізацію цього проекту фінансування з бюджетів вищих рівнів.

       Наприкінці засідання начальник Саратського РЕМ ПАТ ЕК «Одесаобленерго» Талавіра Т.В. поінформувала присутніх  про випадки крадіжок  електромереж  та попросила  районну владу та органи поліції надати допомогу у питаннях попередження таких злочинів та виявлення крадіїв.  


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 436 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024