П`ятниця, 19.04.2024, 08:04
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Січень » 26 » Обережно, пташиний грип!
14:31
Обережно, пташиний грип!

Епізотична ситуація з грипу птиці ускладнилася. 6 січня 2017 року захворювання зареєстровано в СВК «Дружба», Кілійського району.

        За офіційними повідомленнями Міжнародного епізоотичного бюро, дане захворювання також зареєстровано на території сусідньої Румунії (повіт Тульча).

        Грип птиці (H5N1) – гостра інфекційна хвороба, яка характеризується ураженням дихальних шляхів, травної системи і високою летальністю (смертністю). Відноситься до особливо небезпечних інфекцій.  

         Небезпечний пташиний грип для людини?

        Так. Однак проблема не стоїть настільки масштабно, як могло б здаватися, виходячи з сюжетів ЗМІ. Пташиний грип передається людині виключно під час прямого контакту з хворою птицею – можливо, живою, але, як правило, при обробці тушок хворої птиці (вірус живе в кишечнику). Від людини, що заразилася пташиним грипом, до іншої людини вірус не передається.

        Небезпека цього захворювання для людей полягає в тому, що у людей немає до нього імунітету, тому заразитися вірусом досить просто. Людському організму складно боротися з вірусом пташиного грипу, і 60-80% людей, що заразилися цією хворобою, вмирає.

        Як людині не заразитися пташиним грипом?

        По-перше, у випадках раптової загибелі домашньої птиці, якій передували вищеописані ознаки пташиного грипу, потрібно обов'язково звернутися до ветеринарної служби.

         По-друге, м'ясо птиці, хворої пташиним грипом, краще утилізувати, а не приймати в їжу. Хоча випадків зараження людини через неправильно приготовану страву не зареєстровано, а при підвищених температурах вірус гине досить швидко, експериментів на собі не варто ставити.

         По-третє, намагайтеся уникати контактів з хворою дикою або домашньою птицею.

         У разі зараження перші симптоми у людини проявляються через кілька годин або кілька діб (максимум – 5 діб). Починається хвороба з ознобу, головного та м'язового болю, болю у горлі, підвищення температури до 38 градусів і вище. Після цього з'являються інші ознаки: вологий кашель, іноді з домішкою крові, затруднене дихання. Надалі уражаються нирки, печінка та мозок.

        У птиці симптоми пташиного грипу проявляється ураженням дихальної системи. Супроводжується хрипами (кури кашляють, хриплять), синуситами, посинінням гребінця та сережок, діареєю, набряком голови.

 

 Виконуючий обов’язки начальника відділу агропромислового та економічного розвитку               Ж.М. Кодрян


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 564 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024