П`ятниця, 19.04.2024, 23:37
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Листопад » 20 » Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її майбутній світовий авторитет
15:16
Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її майбутній світовий авторитет

Цілеспрямована робота з обдарованою молоддю створює передумови для успішної  участі школярів в олімпіадах, турнірах, інтелектуальних, творчих та спортивних змаганнях, конкурсах науково-дослідницьких робіт МАН України.

В КУ «Саратський РМК з питань освіти», загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах району створена певна система роботи з цією категорією учнів: щорічно оновлюється банк даних про обдарованих дітей і педагогів, які з ними працюють, створена мережа класів з профільним навчанням предметів, факультативів, гуртків, секцій, курсів за вибором. Залучення учнів до участі у різноманітних заходах сприяє формування самодостатньої компетентної особистості. Дослідницька робота змінює світогляд дитини, самооцінку, має значний вплив на формування життєвих цінностей, розвитку інтелекту, пізнавальної  діяльності та творчих здібностей, самовизначенню у майбутній професії. Основою роботи з обдарованими дітьми є реальне знання їхніх потенціальних можливостей, прогнозування потреб і моделей розвитку особистості. Саме тому важливим є визначення пріоритетів у цьому аспекті діяльності навчального закладу, створення чіткої системи роботи з названою категорією учнів, здійснення пошуку, відбору, творчого розвитку обдарованої, талановитої учнівської молоді в галузі науки, культури, мистецтва, спорту, створення сприятливих умов для реалізації потенціальних можливостей дітей. Це питання на постійному контролі, розглядається на засіданнях ради РМК, семінарах, нарадах з керівниками шкіл та вчителями.

І, як результат, досягнення учнів нашого району відмічено Одеською обласною радою. Відповідно до рішення Одеської обласної ради від 17 червня 2016 року №178 – VІІ «Про затвердження Положення про виплату стипендії Одеської обласної ради обдарованим дітям Одеської області» були подані кандидатури п’яти учнів закладів освіти Саратського району на присудження стипендії обласної ради. Наші юні таланти пройшли нелегкий конкурсний відбір і згідно протоколу засідання обласної комісії їм призначена стипендія у розмірі 10 тис. гривень кожному, а саме:

 -         за досягнення у сфері освіти і науки – Ніколовій Марії Василівні, учениці Розівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – переможниці районних та обласних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, інших інтелектуальних і творчих  конкурсів (вчителі Ніколова Ольга Леонідівна та Домусчі Світлана Василівна);  Варзарю Андрію Анатолійовичу, учню Саратського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія», вихованцю гуртка «Біла тура» КЗ «Саратський районний БДТ» – переможцю районних та обласних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, інтелектуальних і творчих конкурсів, районних, обласних та всеукраїнських турнірів з шахів (вчитель Назаренко Валентина Андріївна та керівник гуртка Мовчан Володимир Анатолійович);

 -         за досягнення у сфері фізичної культури та спорту – Грозову Дмитру Федоровичу та Скоморохову Дмитру Сергійовичу, учням Зорянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей», вихованцям секцій з вільної боротьби КЗ «Саратська районна ДЮСШ» – переможцям районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів з вільної боротьби (тренери Златов Василь Георгійович та Георгієв Георгій Васильович); Курочкіну Дмитру Ігоровичу, учню Успенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованцю авіамодельного гуртка КЗ «Саратський районний БДТ» – чемпіону області по гоночним авіа-радіокерованим моделям, багатократному призеру по радіокерованим авіамоделям в обласних та всеукраїнських  змаганнях учнів з авіамодельного спорту (керівник Цуркан Віктор Іванович).

 Вітаємо  переможців із здобуттям почесної нагороди – стипендії Одеської обласної ради обдарованим дітям та бажаємо успіхів і нових звершень!

Щира вдячність вчителям, керівникам та тренерам за кропітку роботу, за підтримку, допомогу учням розвинути та розкрити свій талант.   

Маємо надію, що і надалі небайдужі люди активно підтримуватимуть молоде покоління, яке прославить не тільки наш район та область,  але й Україну. Адже саме від юних обдарувань залежить майбутнє нашої держави.

 Дудуш І. І., методист  КУ «Саратський РМК з питань освіти

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 512 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024