Неділя, 05.05.2024, 10:05
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Листопад » 16 » Обдаровані діти – джерело авторитету Саратщини
14:51
Обдаровані діти – джерело авторитету Саратщини

ХХІ століття – це  століття освіти й духовності, пріоритетності знань і швидких змін. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися.

Важливою вимогою сучасного суспільства до особистості є не енциклопедичність знань, а набуття вмінь та навичок, що сприяють розвиткові гнучкого мислення та самореалізації особистості.

З метою обговорення організації роботи з талановитими дітьми, аналізу результативності участі учнів шкіл району в І та ІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, інших обласних та всеукраїнських заходах  1 листопада 2019 року було проведено засідання науково-методичної лабораторії по роботі з обдарованими учнями для вчителів району різних категорій на тему: «Формування предметних компетентностей учнів через дослідницьку та пошукову діяльність».

Учасники заходу,  вчителі закладів загальної середньої освіти -  творчі, креативні, яскраві особистості, ділилися досвідом роботи з дітьми, які мають талант та здібності. Ця тема завжди актуальна, тому що обдаровані діти – це джерело авторитету району, області та України у світі, талант – це суттєве багатство держави.

Завдяки наполегливій праці педагогів і правильно організованій роботі лабораторії у минулому навчальному році ми досягли високих результатів – район посів 4 командне місце (у 2017/2018 н.р. – 5 місце) серед районів Одеської області за підсумками участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Із 14 учасників  обласного етапу маємо 8 переможців, тим самим встановили в районі новий «МАНівський» рекорд.

Під час засідання було зазначено, що у минулому навчальному році наші учні стали також учасниками та переможцями багатьох обласних та всеукраїнських заходів, організованими Національним центром «Мала академія наук України»:

-         фінальний етап (захист) Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів (м. Київ, 25-27.09.2018р., ІІ м. - Портянко Крістіна, учениця  Розівської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Домусчи С.В.);

-         обласний тур Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів (13.10.2018 року, м. Одеса,  І м. - Пиріжок Євген, учень Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Ходос Н.А.;  ІІІ м. - Жбанкова Анастасія, учениця Розівської ЗОШ, кер. Ніколова О.Л.);

-         Міжнародний форум «Україна пам’ятає, світ визнає» (22-24.11.2018р., м. Київ, Гутник Вікторія, учениця 7 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Гутник Н.Ф.);

-         Міжнародна наукова конференція «Сила безсилих?» (04.12.2018р., м. Київ, Гутник Вікторія, учениця 7 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Гутник Н.Ф.);

-         фінальний (очний) тур Всеукраїнського конкурсу з інформаційних технологій для дітей та молоді «iTalent» (м. Київ, 22.12.2018р., ІІІ м. - Дмитрієв Юрій, учень 11 класу Зорянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей», керівник Узунов Володимир Петрович);

-         «Зимова філософська школа для учнів 8-11 класів» (м. Одеса, 10-15.01.2019р., Пиріжок Євген, учень 9 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст.);

-         ХІІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» (м. Харків, 20-22.02.2019р., Косовська Марина, учениця 7 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст., кер.  Ходос Н. А.);

-         обласний  етап ХХІ Всеукраїнського турніру юних істориків (6 квітня 2019 року, м. Одеса, ІV м.  - збірна команда району під керівництвом вчителів Ходос Н.А. та  Корінь О.М.) та інші конкурси.

За вагомі досягнення під час участі в районному, обласному та всеукраїнському етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у номінації «За досягнення у сфері освіти» у березні 2019 року стипендії Одеської обласної ради обдарованим дітям  (10 тис. грн. кожному) призначені Паніот Олександрі, учениці 8 класу Плахтіївського НВК «ЗОШ № 2 І-ІІІ ст.-гімназія», та Пиріжку Євгену, учню 9 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Корінь Олена Михайлівна, вчитель історії Ройлянської ЗОШ І-ІІІ  ступенів, співкерівник лабораторії, розповіла про роботу в МАНі своїх вихованців, довела, що кожна дитина – талант, але якщо для неї не створити умов, обдарованість її здебільшого втрачається. На сьогодні аксіомою є той факт, що творчі здібності рідко самореалізуються, їх необхідно заохочувати і розвивати. В цьому і завдання вчителя. Також колеги-освітяни району привітали Олену Михайлівну із вагомим досягненням у 2019 році – публікацією  науково-дослідницької роботи її учениці Корінь Аріни  на тему «Генеалогічні дослідження прізвиськ мешканців села Ройлянка. Шляхи пізнання історії роду» в історико-краєзнавчому альманасі «Південний захід. Одесика».  Один екземпляр альманаху Корень О.М. подарувала РМК для загального користування вчителями району.

Публікація учнівської науково-дослідницької роботи, яка посіла ІІ місце в обласному етапі конкурсу-захисту МАН,  у науковому альманасі засвідчила, що вчителі району піднялися на новий, науковий рівень діяльності та підтвердили статус нашої  науково-методичної лабораторії, яка була організована у 2017 році.  

Про підвищення якості знань учнів з історії через залучення їх до науково-дослідницької та пошукової  діяльності говорила вчитель історії Ярославської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ходос Наталя Анатоліївна, співкерівник лабораторії.  Під час виступу Наталя Анатоліївна акцентувала увагу на тому, що використання новітніх, освітніх технологій є необхідною ланкою у роботі творчого вчителя в процесі підвищення якості сучасного уроку історії. Побудована таким чином робота дозволяє сформувати в учнів дослідницькі вміння і навички, сприяє розвитку учнівських життєтворчих компетенцій.

Прослухавши багато інформації, вчителі висловили і свої думки, зробили висновок, що нам, сучасникам, не байдуже, що перейде у спадок молодим.

Талановиті діти – велика надія вчителів і батьків на те, що Україна відродиться і розправить свої могутні крила.

Я щиро переконаний: немає дітей необдарованих. Треба нам, дорослим, лише допомогти відшукати дар у кожному, підтримати і розвинути його.

 Дудуш І.І., методист КУ «Саратський РМК з питань освіти»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 207 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024