П`ятниця, 03.05.2024, 12:34
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Жовтень » 23 » Не суперники, а однодумці
12:14
Не суперники, а однодумці

В травні цього року вихованці історико - краєзнавчих гуртків КЗ «Саратський районний БДТ»  стали переможцями в обласному етапі конкурсу «Одесити та Одещина» Всеукраїнської акції «А ми тую славу збережемо».  

       11 жовтня 2014 у м. Одеса відбулася  очна обласна конференція учнівської молоді „Одещина в роки Великої Вітчизняної війни”, присвячена 70-річчю визволення Одещини від німецько-фашистських загарбників. До участі в конференції були запрошені юні туристи-краєзнавці. Наш район представила делегація у складі Бикової Дар’ї  (керівник Комишан Людмила Василівна, Мирнопільська ЗОШ), Приймаченко Тетяни (керівник  Кошельник Людмила Карпівна, Плахтіївський НВК №1), Костенко Ліни та Скалозуба Дениса (керівник  Ходос Валентина Василівна, Ярославська ЗОШ). Конференція передбачала роботу секцій: „Військові частини та з’єднання”, „Нескорене підпілля”, „Подвиги дітей війни”, „Вітчизні ми допомагали як могли”, „Доля моєї родини”, „Героїчна Одещина”.

    Приймаченко Тетяна доповідала в секції «Героїчна Одещина» з роботою «Із війни дожидали всіх…». Керівники акції  зазначили, що серед 12 учасників цієї секції робота, яку представляла Тетяна, вихованка гуртка «Мозаїка», була єдиною про сільський пам’ятник загиблим воїнам. Робота, сповнена віршованих рядків, торкнулась  болючих згадок про тих, хто не повернувся,  тих, хто увічнений викарбованими списками на обелісках… Інші учасники делегації представляли свої роботи в секції «Вітчизні ми допомагали як могли…». Костенко Ліна, вихованка гуртка «Пам'ять», ознайомила присутніх (близько 15 учасників та їх керівників) з «Книгою пам’яті», яку мешканці села створили як архів про тих, хто віддав життя, захищаючи наш народ. Цей документ знайомить з бойовими шляхами ветеранів, їх перемогами та нагородами. Керівники відмітили високий рівень підготовки дівчинки. Скалозуб Денис, також вихованець цього гуртка, доповів про спогади ветеранів, про історію, яка жива у вустах героїв. У цій секції виступила і вихованка гуртка «Історико-краєзнавчий»  Бикова Дар’я, яка представила доповідь спогадів  сина про батька, кавалера   орденів Слави 3-х ступенів. Проект був створений не тільки про спогади дітей, але і біографію ветерана, його бойовий шлях та нагороди.

   Доповідачам для виступу було надано до 7 хвилин та до 3 хвилин для відповідей на запитання членів журі та учасників конференції. Під час виступу використовували наочні матеріали: презентації,  фотографії, слайди, копії архівних документів тощо. Керівники секцій підіймали питання про актуальність теми війни, чи потрібні такі конференції сьогоднішньому поколінню, торкнулися проблеми Східної України.

         Юні краєзнавці за підсумками участі в роботі конференції були нагороджені пам’ятними дипломами учасників  конференції, на яку зібралися не суперники, а однодумці, небайдужі до історії рідного краю.

   Хочеться висловити подяку керівникам делегації, які невтомно працювали зі своїми вихованцями, створюючи презентації та поновлюючи свої роботи, хвилювалися не менше юних доповідачів, виховуючи добрі серця тих, хто не забуває, хто щиро пам’ятає про наш обов’язок продовжувати шанобливе ставлення до ветеранів, до тих, хто не замислюючись віддав своє життя задля Миру і Злагоди на Землі!

Талавіра Т.О.,

 

методист КЗ «Саратський районний БДТ»

 

http://sarata-rda.odessa.gov.ua


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 512 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024