Понеділок, 06.05.2024, 07:16
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2013 » Травень » 27 » "Назустріч мрії"!
19:40
"Назустріч мрії"!
Коли мова заходить про обдарованість і талант, на які така багата Україна, розумієш, що такий дар дається людині не випадково. У сумятті сьогодення не кожен може вірно скористатися таким щедрим дарунком долі. Особливо дитина, яка губиться у розмаїтті сучасних можливостей. Головна задача дорослих – допомогти знайти свій гідний шлях. На думку приходять слова поета Лева Озерова: «Талантам треба допомагати…».

Відповідно до Указу Президента України № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», розпорядження Одеської обласної державної адміністрації від 24.01.2013 року № 28/А-2013 «Про затвердження плану заходів з підготовки та проведення в 2013 році Року дитячої творчості», рішення Саратської районної ради Одеської області «Про внесення змін до рішення районної ради від 29.12. 2011 року № 141 – VІ «Про затвердження Комплексної Програми «Освіта Саратщини» на 2012–2014 роки», з метою розбудови системи позашкільної освіти, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, підтримки обдарованих і талановитих дітей, стимулювання розвитку їх творчого потенціалу шляхом запровадження системи матеріального та морального заохочення, 22 травня 2013 року було проведено фестиваль обдарованої і талановитої молоді Саратщини «Назустріч мрії!». На фестиваль були запрошені переможці конкурсу «Обдарована і талановита молодь Саратського району» разом з батьками, керівниками закладів освіти району, вчителями, завдяки яким у сузір’ї Саратського району засяяли яскраві зірочки.

Під час фестивалю в фойє Будинку культури працювала виставка декоративно-прикладного мистецтва творчих дітей Саратського району. Роботи вражали своєю оригінальністю, виконавчою майстерністю, красою.

 

Кожна дитина по своїй природі – творець. Вони вміють все, якщо їм допомогти знайти себе і вибрати правильну дорогу, розмальовану яскравими фарбами творчості та праці.

Гордість за молоду, творчу еліту району разом з дітьми розділили: голова Саратської районної державної адміністрації А.С.Коритний, голова Саратської районної ради В.С.Чемерис, начальник відділу освіти та у справах сім'ї, молоді і спорту районної державної адміністрації В.В.Ходос, начальник відділу культури районної державної адміністрації А.Б.Сухарський, які у своїх виступах підкреслили, як важливо підтримувати обдаровану молодь нашого району.

І завдяки «Новим соціальним ініціативам Президента України Віктора Федоровича Януковича: діти – майбутнє України» та в рамках виконання заходів соціально-економічної програми голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука  «Народний бюджет» наші діти отримали матеріальне та моральне заохочення за результатами своєї праці.

Для матеріального заохочення обдарованих дітей району з районного бюджету виділено 148 тисяч гривень: на стипендії – 30 тис. грн., на премії – 8 тисяч грн., на путівки в оздоровчий табір «Сонячний» – 110 тисяч грн..

За підсумками 2012-2013 навчального року здійснилася мрія учня 8-го класу Старосільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованця гуртка «Юннати-краєзнавці» комунального закладу «Саратський районний будинок дитячої творчості» Ангела Артема. За значні досягнення і перемоги на обласному і Всеукраїнському рівнях в природоохоронно-пропагандистських акціях, конкурсах-захистах науково-дослідницьких проектів та авторських розробок з винахідництва, винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного спрямування,головою Саратської районної державної адміністрації А. С. Коритним Артему було вручено цінний подарунок – комп'ютер. 


 

Фестиваль проходив з церемоніями нагородження за трьома категоріями: отримання стипендії, отримання грошової винагороди, отримання сертифікатів на безкоштовне оздоровлення у літньому таборі «Сонячний».

За результатами конкурсу 10 учнів своїми знаннями, терпінням, наполегливістю та активністю досягли найвищої нагороди – сертифікати на отримання стипендії Саратської районної державної адміністрації та Саратської районної ради за номінаціями «Освіта», «Наука», «Мистецтво», «Спорт» в новому 2013/2014 навчальному році. Учасники фестивалю бурхливими оплесками вітали перших в історії Саратського району стипендіатів.

 

20 найактивніших учнів району, переможців олімпіад, різних конкурсів, акцій, фестивалів, зльотів, краєзнавчих експедицій, науково-дослідницьких проектів, виставок декоративно-прикладного мистецтва, отримали одноразові премії у розмірі 400 грн., які вручив голова Саратської районної ради В.С.Чемерис.

 

87 учнів району з великою радістю, сяючими очима і щирими посмішками отримали сертифікати на безкоштовні путівки у табір «Сонячний», які вручали начальник відділу освіти та у справах сім'ї, молоді і спорту районної державної адміністрації В.В.Ходос, завідувачка комунальної установи «Саратський районний методичний кабінет з питань освіти» М.С.Караулан, директор комунального закладу «Саратський районний будинок дитячої творчості» А.А.Сердюк, начальник відділу культури районної державної адміністрації А.Б.Сухарський.

Свою творчість і музичні вітання учасникам фестивалю подарували вихованці вокальних, хореографічних, гімнастичних гуртків комунального закладу «Саратський районний будинок дитячої творчості». 

Фестиваль завершився гімном талановитої та обдарованої молоді Саратського району. Це свято стане щорічною традицією в нашому районі, адже завдання дорослих – допомагати і підтримувати обдарованих і талановитих дітей – майбутнє нашої держави.



Інформація з сайту Саратської РДА


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 867 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024