Субота, 20.04.2024, 02:46
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Червень » 16 » Нарада з питань децентралізації під керівництвом голови районної ради Райнова Б.І.
17:01
Нарада з питань децентралізації під керівництвом голови районної ради Райнова Б.І.

Сьогодні 16 червня поточного року відбулась нарада з питань децентралізації під керівництвом голови районної ради Райнова Б.І.
У нараді прийняли участь селищний та сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та виконавчий апарат районної ради.
Відкриваючи засідання, голова районної ради Б.І. Райнов звернув увагу присутніх на те що в Україні активізуються процеси об’єднання територіальних громад і в найближчі терміни Одеська облдержадміністрація повинна розробити перспективний план, згідно з яким буде відбуватися об’єднання громад в області, в тому числі і в Саратському районі.
У зв’язку цим на початку липня керівництво району запрошується на засідання обласної робочої групи, щоб з урахуванням можливостей, які даються Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», представити позицію жителів району про можливі варіанти об’єднання. Голова районної ради звернув увагу присутніх, що, якщо громади сьогодні не розроблять своїх пропозицій об’єднання, то вже в наступному році це за них може зробити держава. В такому випадку, громади втратять не тільки можливість вибору власної конфігурації об’єднання, а й можливість отримання від держави так званих «підйомних» грошей, тобто інфраструктурної субвенції, яку можна буде спрямувати на ремонт доріг та інших важливих для розвитку громади об’єктів інфраструктури. Наприклад, в цьому році восьми створеним в області об’єднаним громадам було виділено 63,2 млн грн.
Борис Іванович відмітив те, що обов’язковою умовою добровільного об’єднання є спроможність територіальної громади.
Слід зазначити, що спроможні територіальні громади — це «територіальні громади сіл (селищ, міст), які в результаті добровільного об’єднання здатні самостійно або через відповідні органи місцевого самоврядування забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці».
Отже в спроможних територіальних громадах органи місцевого самоврядування мають забезпечити надання всіх необхідних громадянам публічних послуг, тобто бути спроможним адміністративним центром по наданню послуг населенню. До центрів спроможних громад (тобто ближче до громадян, що живуть поза райцентрами) будуть перенесені з районних центрів місця надання низки важливих послуг – адміністративних, соціальної допомоги через територіальні центри, пожежні, правоохоронні, служби тощо. 
Виходячи із вище наведеного учасникам семінару було роздано відповідні форми, а начальник фінансового управління райдержадміністрації Лускало О.М. надала відповідне роз’яснення щодо прорахунку спроможності громади. Домовлено, що до наступної зустрічі сільські ради зроблять відповідні розрахунки та подадуть свої конструктивні пропозиції щодо об’єднання. На основі цих розрахунків та пропозицій будуть сформовані відповідні формати територіальних громад Саратського району. 
Під час обговорення селищний та сільські голови зазначали, що багато питань та непорозуміння з місцевими мешканцями виникає саме через слабку інформованість людей щодо значних переваг такого об’єднання. 
Тому було запропоновано найближчим часом провести у кожній громаді зустрічі з населенням для обговорення їх бачення щодо створення територіальних громад.
Нагадаємо, що згідно з пропозиціями районної робочої групи при райдержадміністрації на території Саратського району пропонується створити 4 об’єднаних територіальних громади.
З усіма новинами децентралізації в Одеській області можна ознайомитись на сайті Офісу реформ на сайті - http://ofis.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 876 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024