П`ятниця, 29.03.2024, 05:34
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Травень » 2 » Круглий стіл: «Розвиток громадянського суспільства в Саратському районі: проблеми та перспективи»
10:32
Круглий стіл: «Розвиток громадянського суспільства в Саратському районі: проблеми та перспективи»

26 квітня 2018 року  в районній бібліотеці відбулося засідання круглого столу «Розвиток  громадянського суспільства в Саратському районі: проблеми та перспективи», в якому взяли участь представники  громадських організацій району   та представники органів  влади -   голова райдержадміністрації  Лобан А.А., голова районної ради Переправка Ю.П., Саратський селищний голова Негодяєв А.Л, Світлодолинський сільський голова Проданов В.П., депутати районної та селищної  рад,  фахівці райдержадміністрації.

Розпочався захід з хвилини мовчання, яку голова райдержадміністрації оголосив у пам'ять про загиблих та померлих від наслідків аварії на Чорнобильські й АЕС.

В рамках круглого столу Лобан А.А., враховуючи запит ГО «Пульс громади», прозвітував перед  представниками громадськості про свою роботу за результатами 6-ти місяців перебування на посаді.

Зокрема, голова  РДА  серед основних досягнень назвав кілька пунктів:

1. Збільшення   орендної ставки  за користування землею поза межами населених пунктів до 8%, та виявлення  в ході  інвентаризації  близько 9 тис. га землі, за які  користувачі почали сплачувати оренду. Внаслідок вжитих райдержадміністрацією заходів в земельній сфері   надходження    місцевих бюджетів збільшилося на 4,5 млн. грн. Робота в цьому напрямку триває, за попередніми  підрахунками  в районі  ще близько 1 тис.  га використовуються нелегально. Нині районні та залучені  фахівці  працюють  над виявленням та документальним засвідченням цих порушень. Також вжито заходів щодо легалізації  заробітних плат та робочих місць  - в результаті кількість працюючих порівняно з минулим роком збільшилась на 52 особи.

2.   За сприяння голови РДА  та оперативного вирішення регуляторних питань розпочато  реалізацію  інвестиційних проектів на території  Михайлівської (розміщення сонячних батарей) та Петропавлівській (будівництво елеватора) сільських рад. Розпочато розроблення схеми  планування Саратського району, що дасть змогу  планувати та оперативно  реалізовувати інвестиційні проекти.

3. Профінансовано виготовлення проектно-кошторисної документації  на ремонт дороги «Сарата-Міняйлівка», фінансування дороги буде включено до проекту соціально-економічного розвитку Одеської області.

3.  Саратська РДА спільно  з туристичним центром «Фрумушика Нова» стали переможцями  конкурсу з секторальної підримки у сфері розвитку туризму.  В рамках реалізації спільного проекту   будуть виділені кошти на   будівнцтво туристичного візит-центру на території Саратської  селищної ради (22 млн.грн.) та на ремонт дороги «Старосілля –Семисотка» (7 млн. грн.).

4. Придбано житло для трьох  осіб з категорії дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Цього року планується придбання житла ще   для  5-ти осіб зазначеної категорії.

5.  Вирішуються питання розвитку спорту:  підвищено заробітну плату для тренерів Саратської ДЮСШ,  виділено земельну ділянку для  будівництва спортивного майданчика в с. Плахтіївка, триває робота щодо створення футбольної академії в с. Зоря та відкриття секцій з боксу.

6.  Вживаються заходи щодо збереження системи охорони здоров’я району:  виділено кошти для придбання лапароскопічного обладнання для  проведення хірургічних втручань, хірургічне  відділення планується підсилити  ще двома лікарями хірургами, для  яких буде придбано житло. Також планується придбання сучасного томографу для Сартської ЦРЛ. Проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо  необхідності підписання декларацій з сімейними лікарями з метою збереження закладів первинної медицини району.   

 7. Особлива увага  надається питанням підтримки  учасників АТО, зокрема  щодо отримання земельних ділянок, вирішення житлових  та інших проблемних питань.

Наприкінці звіту  Лобан А.А.  відзначив, що з  у рейтингу  розвитку районів Саратський район посідає  друге місце, і демонструє  найкращі показники з  наповнення бюджетів, зростання заробітних плат, кількості зареєстрованих юридичних та фізичних осіб підприємців.  І цей факт  також  є свідченням роботи керівництва райдержадміністрації.

В ході засідання  круглого столу завідувач сектору комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Кошельник Н.Г поінформувала присутніх про  сприяння розвитку громадського суспільства  в Саратському районі у 2017 році та заплановані заходи щодо взаємодії з громадськістю на 2018 рік.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Голубчик Т.І розповіла про обсяги фінансової допомоги, яка надається з районного бюджету  на підтримку   статутної діяльності громадських організацій району та вимоги щодо фінансової звітності громадських організацій.

Про повноваження Саратської райдержадміністрації  щодо сприяння в проведенні державної реєстрації  громадських організацій та внесення змін до статутних документів ГО  поінформувала начальних відділу надання адміністративних послуг  райдержадміністрації  Драгостя Н.П.

В ході обговорення звіту голови та інших питань представники громадських організацій  висловили свої пропозиції щодо вирішення проблемних питань  розвитку  Саратщини, щодо  вдосконалення взаємодії між інститутами громадського суспільства  та органами виконавчої влади  і місцевого самоврядування району.

Зокрема голова громадської ради при Саратській РДА  Іожица В.Г. у своєму виступі  навела приклади кращих європейських практик взаємодії влади з громадськістю та закликала представників сторін  до конструктивної співпраці.

Голова громадської організації ГО «Пульс громади» і одночасно представник влади – голова постійної комісії районної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності та захисту прав людини Сухарський А.Б. закликав  при розробці районної та місцевих програм соціально-економічного розвитку ширше залучати представників  громадськості  та враховувати їх пропозиції.

На  необхідності вирішення екологічних проблем району звернув увагу член ГО «Українська Бессарабія» Ротар В.В. Представники ГО «Союз. Чорнобиль. Україна» Пранкевич З.В. та Клочко О.Г. акцентували увагу на  пропозиціях щодо встановлення пам’ятника Чорнобильцям в селищі Сарата.

Голова  районної організації Сапунов І.Ф. порушив питання щодо увічнення пам’яті  героїв Другої світової війни та соціального захисту ветеранів війни та праці.

Своїми думками  з приводу вирішення питань місцевого значення та   перспектив  розвитку громадського суспільства в Саратському районі поділились  також заступник голови громадської ради, член ГО «Жінки Саратщини» Тимошенко  І.Д.,  голова райкому профспілки працівників державних установ Минзул, Г.М., голова районної організації інвалідів  Тропанець Г.І., голова ГО «Клуб ветеранів футболу  Саратського району» Саламаха  В.І., голова районної  ради ФСТ «Колос» Ніколов А.І.  

За результатами обговорення та з урахуванням висловлених пропозицій  учасники зустрічі  підсумковий  документ круглого столу.

 

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 423 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024