Четвер, 18.04.2024, 22:04
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Листопад » 6 » Координаційна нарада з питань збільшенння надходжень до місцевих бюджетів.
12:11
Координаційна нарада з питань збільшенння надходжень до місцевих бюджетів.

03 листопада 2017 року голова  райдержадміністрації Лобан А.А. провів  координаційну нараду з питань наповнення бюджетів найбільш дотаційних  сільських рад. У нараді взяли участь перший заступник голови РДА Переправка Ю.П.,  сільські голови  Трашко Ю.М. (Забарська с/р),   Чернишов Ю.І. (Введенська с/р), Милован  Л.В.(Долинська с/р) та Венгровська В.П.(Кривобалківська с/р),  керівництво та фахівці фінансового управління райдераждмінстрації, відділу агропромислового та економічного розвитку РДА, Арцизької ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області, відділу Держгеокадастру в Саратському районі.

В ході наради були проаналізовані доходи вказаних  сільських рад по кожному виду податків та зборів з метою пошуку додаткових резервів для збільшення надходжень як до бюджетів місцевих рад  так і до районного бюджету,  та посилення спроможності громад. 

За результатами аналізу були надані рекомендації щодо вирішення проблемних питань наповнення місцевих бюджетів. Зокрема, керівництвом райдержадміністрації було помічено, що в сільських радах  діє достатньо низькі ставки на оренду нерухомого майна комунальної власності для юридичних осіб, а в окремих випадах орендарі взагалі відмовляються її сплачувати.   Проблемним залишається питання сплати земельного податку фізичними особами (так званими вихідцями), які  формально обробляють свої ділянки, хоча насправді у більшості випадків паї  перебувають у тіньовій оренді.  У зв’язку з цим голова райдержадміністрації планує провести зустріч та роз’яснювальну роботу  з такими неплатниками у с. Введенка,  перш ніж застосовувати санкції  у вигляді судових позовів. Також в ході наради  було  вирішено звернутися до Держгеокадастру з проханням підвищити ставку орендної плати за користування землями державної власності для окремих юридичних осіб, які на сьогодні сплачують лише 3%.  

 Як відзначив  голова райдержадміністрації Антон Лобан, найбільш дієвим  способом наповнити місцеві бюджети є передача земель  сільськогосподарського призначення в оренду через  земельні торги. «Аграрний бізнес   в Україні є на сьогодні  надприбутковим. Тому і ставки орендної плати  в результаті проведення аукціонів можуть сягати 25-30%. Це значно покращить становище наших громад, зробить сільські ради більш фінансово незалежними», - заважив Лобан А.А.  Голова райдержадміністрації повідомив,  що окремі земельні ділянки на території Введенської, Сергіївської, Кривобалківської та Міняйлівської сільських рад вже виставлено на аукціон.  Антон Лобан вважає доцільним  продовжувати роботу  у цьому напрямку  і по іншим сільським радам.

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 404 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024