Четвер, 25.04.2024, 05:16
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Лютий » 14 » Керівники району зустрілися з представниками саратської та плахтіївської громад
16:13
Керівники району зустрілися з представниками саратської та плахтіївської громад

12 лютого 2018  року голова РДА Лобан А.А. та головарайоної ради Переправка Ю.П.  зустрілися з делегаціями мешканців селища Сарата та с. Плахтіївка на чолі з селищним та сільськими головами Негодяєвим А.Л. та Лихом І.Г.

В ході зустрічі обговорювалися проблемні питання фінансування дитячих садів та закладів культури,  передачі  районного краєзнавчого  музею на баланс селищної ради, виділення приміщення в Плахтіївській амбулаторії для відкриття  стоматологічного кабінету  та узаконення і оподаткування роботи винзаводу на території Плахтіївської сільради. 

Зустріч пройшла в формі відвертого та конструктивного спілкування.

Вислухавши голів громад, депутатів та посадових осіб селищної та сільської рад, працівників комунальних закладів,  керівники  району надали  вичерпні відповіді  щодо формування  районного бюджету  та його обмеженості, зокрема в частині забезпечення фінансування у повному  обсязі дитячих  садків за закладів культури.  Оскільки на момент прийняття районного бюджету  дефіцит за цими статтями складав близько 12 млн.грн., аби не допустити оптимізації та скорочень в зазначених закладах,  районною владою було запропоновано  всім сільським та селищній раді долучитися до їх співфінансування. В свою чергу Антон Лобан зауважив,  що  райдержадміністрація  докладає   максимум зусиль аби  збільшити наповнення як місцевих бюджетів - через проведення інвентаризації та  оподаткування земель, які використовується без правоустановчих документів, так і шляхом легалізації заробітних плат та збільшення надходжень від ПДФО до районного бюджету. Це дасть змогу  через зміни до бюджету переглянути фінансування комунальних закладів у бік їх збільшення. 

Голова РДА  також пообіцяв  мешканцям Плахтіївки  вжити всіх необхідних заходів для укладення договору між сільською радою та керівництвом винзаводу та сплати зазначеним підприємством податків до сільського бюджету.

Що ж до  облаштування стоматологічного кабінету в Плахтіївській амбулаторії, було досягнуто домовленості про проведення виїзної сесії сільської ради за участю керівників району з метою вивчення  питання та остаточного прийняття рішення.

 З приводу питання  передачі музею на баланс селищної ради керівництво району вважає за доцільне залишити  цей об’єкт у власності територіальних громад району. Гроші, які селищна рада планувала виділити на капітальний ремонт музею краще спрямувати на дофінансування дошкільного закладу. А музей після виготовлення проектно-кошторисної документації буде включено до  фінансування з районного бюджету розвиту.    

 В ході спілкування також обговорювалися  перспективи децентралізації та об’єднання громад,  ремонту доріг  та інші питання, на  які керівники району надали вичерпні відповіді та роз’яснення. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 433 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024