Субота, 20.04.2024, 03:33
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Березень » 29 » «Якщо ви володієте знаннями, дайте іншим запалити від них свої світильники»
11:04
«Якщо ви володієте знаннями, дайте іншим запалити від них свої світильники»

Саме ці слова Т.Фуллера стали епіграфом засідання методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури та інтегрованого курсу «Література», яке відбулося  28.03.2018 року на базі Саратського НВК.

Перед сучасною освітою дедалі нагальніше постають такі завдання: навчити учнів самостійно оволодівати новими знаннями та вмінням висловлюватися точно, логічно, лаконічно та послідовно; розвивати вміння виокремлювати головну і другорядну інформацію, заохотити дітей навчатися самостійно впродовж  життя. Щоб реалізувати ці завдання,  вчитель повинен і сам постійно навчатись. Мета методичного об’єднання -  допомогти вчителям освоїти нові технології  задля досягнення результатів у навчанні учнів.

Методичне об’єднання було проведено у формі комбінованого засідання разом з творчою групою та присвячене презентації підсумків роботи творчої групи вчителів зарубіжної літератури, які досліджували тему: «Використання інноваційних елементів у формуванні математичної компетентності на уроках зарубіжної літератури».   Члени творчої групи поділились досвідом роботи з використання інноваційних методів і прийомів у викладанні зарубіжної літератури та формуванні математичної компетентності. Крім представлених методів і прийомів роботи, вчителі наводили приклади та демонстрували вже готові матеріали з інноваційних технологій до навчальних тем відповідно до програми, а саме: такі прийоми як колесо балансу, таблиця Елвермана, прес, кубування (вчитель вищої категорії Плахтіївського НВК «ЗОШ № 2- гімназія» Назаренко М.Л.), кошик, ракурс вирішує все, інформаційний пакет, (вчитель вищої категорії вчитель-методист Саратського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» Рубська Л.М.), кросенс, ромашка Блума (вчитель вищої категорії, вчитель-методист Введенського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Полуляхова В.О.), інфографіка (вчитель вищої категорії опорного закладу Надєждинська ЗОШ І-ІІІ ст. Іванько А.В.); методи створення логічних схем, піраміди, кола Вена (вчитель вищої категорії Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст. Печенюк С.Д.), кластер, складання віршованих форм: сенканів, сінту, діаманта, даймондів (вчитель вищої категорії, старший вчитель Кулевчанської ЗОШ І-ІІІ ст. Братинова Л.А.), ментальні карти (методист КУ «Саратський РМК з питань освіти» Резнічук О.В.).

Результатом роботи творчої групи став методичний посібник на допомогу вчителям зарубіжної літератури та інтегрованого курсу «Література» - «Використання інноваційних елементів у формуванні математичної компетентності на уроках зарубіжної літератури», який презентували на засіданні методичного об’єднання та надали в електронному вигляді всім вчителям для використання в роботі.

Методичне об’єднання завершило свою роботу вивченням нормативних документів щодо замовлення підручників для учнів 10 класів, ознайомленням з новинками педагогічної преси.

Всі учасники методичного об’єднання прийшли до висновку, що використання інноваційних елементів у формуванні математичної компетентності на уроках зарубіжної літератури може стати дієвим засобом у різнобічному розвитку особистості учнів, сприяти формуванню нового покоління громадян України з високою культурою та світоглядом.

 

Резнічук О.В., методист КУ «Саратський РМК з питань освіти»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 451 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024