Четвер, 25.04.2024, 10:03
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Жовтень » 9 » ІV Регіональний фестиваль «Козацька Бессарабія».
10:06
ІV Регіональний фестиваль «Козацька Бессарабія».

8 жовтня, напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України   в с. Михайлівка пройшов, уже традиційний,  ІV Регіональний фестиваль українського  народного мистецтва  «Козацька Бессарабія», присвячений Дню українського козацтва.

У  фойє будинку культури учасники та гості фестивалю знайомились  із виставкою робіт майстринь ужитково-декоративного мистецтва регіону, тематичною виставкою «Козацька Одещина», оформлену працівниками сільської бібліотеки та з чудовими експонатами виставки «Щедрість рідної землі»,  створеними вихованцями  гуртків КЗ «Саратський районний БДТ.

Михайлівський сільський голова, полковий отаман Михайлівського козацького полку Південного оперативного козацького округу, полковник козацтва І.Д. Іванов відзначив плідну співпрацю Михайлівського будинку культури та ЗОШ І-ІІІ ступеня у справі розвитку козацьких традицій, оголосив наказ Південного оперативного козацького округу про прийняття юних козачат в «Молоду Січ» Михайлівського козацького полку ПОКО  та вручив  відповідні Універсали.

         Голова Саратської районної ради Б.І. Райнов, заступник голови Саратської районної державної адміністрації В.В. Ротар, командир військової частини А-26-11 смт. Сарата підполковник І.В. Герасимчук  щиро привітали учасників фестивалю зі святом українського мистецтва, відзначили важливість відродження та вивчення історії козацтва на півдні Одещини, його роль і місце у формуванні суспільно-політичного життя нашого краю, побажали всім мирного неба та подальших успіхів в житті і творчості. У своєму виступі Ю.І. Райнов висловив сподівання та побажання щодо прийняття у майбутньому до лав обласного козацького товариства учасників АТО з Саратського району

До пам’ятника воїнам-односельцям, загиблим у Другій світовій війні були покладені квіти від вдячних нащадків.

         По закінчені  офіційної частини на сцені будинку культури розгорнувся справжній калейдоскоп яскравих виступів творчих колективів та виконавців Саратського, Тарутинського, Арцизького, Татарбунарського, Ренійського та Кілійського районів, м. Вилкове. Майже  на три години глядачі поринули у чудовий світ чарівної української пісні та запальних танців, яскравого театрального мистецтва та духової музики.

         Після концерту всі присутні були запрошені скуштувати козацького кулішу, болгарського курбану, інших національних страв та за чаркою доброго бессарабського вина поспілкуватись між собою.

         Також на майданчику перед будинком культури було розгорнуто виставку декоративних птахів, яку люб’язно представили народні майстри Наталія Воронова з м. Рені, Людмила Іванова з с. Красне Тарутинського району та Віктор Мурзін з с. Білолісся Татарбунарського району.

         Протягом всього фестивалю панувала піднесена святкова атмосфера, особлива аура, просякнута  традиціями з історії українського козацтва.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 445 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024