П`ятниця, 19.04.2024, 06:31
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 17 » Інформація про епідемічну ситуацію в Саратському районі щодо захворювання на сибірську виразку
15:03
Інформація про епідемічну ситуацію в Саратському районі щодо захворювання на сибірську виразку

В Саратському районі наприкінці вересня було ухвалено рішення про 100% щеплення сприятливих до сибірки домашніх тварин (ВРХ, ДРХ, коні, свині). Згідно плану-графіку, 10 жовтня 2018 року вакцинацію худоби проведено і в с. Миколаївка-Новоросійська. Щеплено 110 голів ВРХ (великої рогатої худоби). 
12 жовтня 2018 року до ветеринарної служби надійшло повідомлення про падіж 6-річної телиці в с. Миколаївка–Новоросійська. Працівниками ветеринарної служби одразу були відібрані зразки для необхідних аналізів та направлені для експертних досліджень. У той же час, тварину за допомогою спецтехніки вивезли за межі села, де на встановленому скотомогильнику утилізували з дотриманням ветеринарних правил. Прямого контакту худоби з людьми не було. 
Зазначимо також, що корова тривалий час не давала молоко. У домогосподарстві, де отримувалась худоба проведено заходи з очистки та дезінфекції. Предмети, що мали з нею контакт, спалено. 
13 жовтня 2018 року під головуванням голови РДА Лобана А. А. було проведено екстрене засідання з питань ТЕБ та НС, на якому повідомлено про лабораторне підтвердження наявності збудника сибірської виразки у туші загиблої корови. За результатами засідання комісії, прийнято рішення про введення 14–добового карантину в с. М.-Новоросійська на подвір'ї, де перебувала тварина.
Окрім цього, загрозливою зоною щодо сибірки визначено також території населених пунктів с. Крива Балка, с. Успенівка, с. Ярославка. Відповідно до визначених комісією з питань ТЕБ та НС заходів, там проводяться всі необхідні протиепідемічні та протиепізоотичні заходи. Окрім того, заборонено реалізацію сільськогосподарських тварин та продукції тваринного походження з приватного сектору, тривають подвірні обходи з метою щеплення тварин, проводиться роз’яснювальна робота серед населення. Комісією також ухвалено рішення щодо матеріального забезпечення заходів з локалізації сибірської виразки. Ситуація контрольована.
Водночас нагадаємо, через виявлення захворювання на сибірську виразку серед тварин і людей наприкінці вересня на території села Міняйлівка Саратською районною державною адміністрацією вжито всіх необхідних заходів задля локалізації та ліквідації наслідків спалаху. Це дало позитивний результат — захворювання локалізовано, нових випадків захворювань серед людей і тварин у зоні ризику не встановлено.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 345 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024