Понеділок, 06.05.2024, 12:14
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Вересень » 22 » Формуємо національну свідомість наших дітей…
12:54
Формуємо національну свідомість наших дітей…

Сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення, першою чергою, своєї долі, долі своїх сусідів, подальшого світового порядку на планеті. Серед виховних напрямів найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.  

   З метою чіткої організації навчально – виховного процесу в закладах освіти, ознайомлення з Концепцією національно – патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженою МОН України,    КЗ «Саратський районний БДТ» за період з 07.09.2014р. по 15.09.2015р.  було організовано ряд установчих семінарів усіх напрямків позашкільної освіти: науково - технічний, художньо – естетичний, еколого – натуралістичний, гуманітарний, туристсько – краєзнавчий, фізкультурно – спортивний, військово – патріотичний. Школа це життєвий простір дитини; тут вона не просто готується до життя, а живе. Тому виховна робота планується так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника життя, гармонізації та гуманізації стосунків між учнями і педагогами, школою і родиною, керуючись ідеями самоцінності дитинства, демократичного діалогу між поколіннями. Важливу роль у цьому відіграє позашкільна освіта. Її мета полягає у задоволенні інтересів і запитів дітей, розвитку їх творчого потенціалу, нахилів і здібностей у різних сферах діяльності та спілкування.  Відвідуючи гуртки діти мають можливість брати участь у різних  формах роботи: круглі столи, години спілкування, диспути, конференції, вікторини, конкурси, випуск бюлетенів, газет, проведення фестивалів, турнірів, а також займатись  пошуковою роботою: записувати спогади про минуле, вивчати історичні місця, знайомитися з подіями пов’язаними з бойовими діями у роки Великої Вітчизняної війни, збирати  цікавий пошуковий матеріал про героїв війни, здійснювати різноманітні екскурсії та походи з метою ознайомлення з пам’ятними та історичними місцями рідного краю.

   Національно – патріотичне виховання проходить червоною ниткою через усі напрямки діяльності позашкільної освіти, тому  обов’язок педагогів –  позашкільників виростити дітей справжніми громадянами та патріотами з почуттям особистої відповідальності.

А.А. Сердюк,

директор КЗ «Саратський районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 578 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024