П`ятниця, 03.05.2024, 19:20
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Березень » 16 » Фестиваль майстрів традиційного вина в Новоселівці
16:31
Фестиваль майстрів традиційного вина в Новоселівці

​12 березня 2016 року в селі Новоселівка Саратського району відбувся VIII фестиваль майстрів традиційного вина, який вже давно перетворився на найяскравіший весняний захід району. На свято приїхали делегації з багатьох сіл Саратського району та представники сусідніх Татарбунарського, Белгород-Дністровського, Арцизського районів. Господарі фестивалю гостинно зустріли керівників району - голову райдержадміністрації Михайла Лева, голову райради Бориса Райнова та почесних гостей свята - заступника  голови Одеської облдержадміністрації Соломію Бобровську, начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту В’ячеслава Березуцького, громадського та політичного експерта з Києва - Олеся Донія, голів райдержадміністрацій Дмитра Франчука (Фрунзівка), Михайла Тітарчука (Білгород-Дністровський), Сергія Парпуланского (Арциз), Олега Білинського (Татарбунари), мешканців інших сіл району. Вітали гостей на новоселівській землі сільський голова Ганна Тетю і голова СВК «Перемога» Іван Чеботар. Бессарабське вино особливе. 

Виноробство у мешканців Бессарабії – в генах. У кожному сільському дворі – винзавод, і кожен хазяїн – гурман. Винороби кажуть, що воно м’яке і ніжне, як молода жінка, і так само, як жінка, може вмить заморочити голову і затуманити розум. Як відомо, молдовани знаються на застіллях, правильному вині, смачному пригощанні та прекрасній музиці. Тому не дивно, що цейфестиваль проходить саме в Новоселівці, де народ так любить і цінує свої традиційні свята.

Найголовніше на фестивалі – гарний настрій, неповторна атмосфера і добрі, злегка захмілілі посмішки відвідувачів. Учасники і гості фестивалю відвідали краєзнавчий музей села, де мали можливість ознайомитися з сільським життям та звичаями молдавського села, вислухали безліч цікавих історій від завідуючої музеєм Є. Г. Киревої і її помічників.

Сільська рада спільно з базовим господарством надали можливість гостям свята продегустувати національні молдавські блюда – шурпу та мамалигу. Додамо, що дегустація авторського вина і визначення кращих його майстрів супроводжувалося великим багатонаціональним концертом, який підготували районний та Новоселівський будинки культури. Танці і пісні дарували гостям новоселівські аматори і народні колективи, а також гості з сусідніх сіл та районів.

Згідно з положенням про фестиваль вина, підводило підсумки компетентне журі серед жителів Новоселівки та окремо – серед усіх учасників фестивалю. Цього року на суд професіональних дегустаторів було виставлено 73 зразків вина домашнього виноробства. По червоних винах першість присуджена Євгену Нагнойному з Сарати та Андрію Тетю з Новоселівки, по білих – Дмитру Пеліну (с. Новоселівка). Переможці (володарі 1-3 місць в обох категоріях) отримали від голови райдержадминистрації М.О. Лева і голови райради Б.І. Райнова почесні грамоти та спеціальні призи.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 507 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024