Вівторок, 23.04.2024, 20:32
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Лютий » 14 » Друге засідання робочої групи щодо механізму реалізації прав громадян на пільговий проїзд в Саратському районі
16:47
Друге засідання робочої групи щодо механізму реалізації прав громадян на пільговий проїзд в Саратському районі

13 лютого 2018 року відбулося друге засідання робочої групи з реалізації прав громадян на пільговий проїзд, визначення порядку, обліку та фінансування пільгових перевезень в Саратському районі, роботу якої очолює голова райдержадміністрації Лобан А.А.

До складу робочої групи входять профільні фахівці райдержадміністрації депутати районної ради, тимчасовий перевізник з обслуговування маршрутів загального користування району, представники громадськості. До участі у засіданні долучилися також депутати Одеської обласної ради Кащі О.Р та Антов Т.Д., перевізники з сусідніх районів.

В ході аналізу пропозицій, наданих тиждень тому, щодо механізмів  обліку пільгових перевезень та їх  компенсації, учасники робочої групи відмовились від  ідеї запровадження відео фіксації та електронної картки.

Керівництво підприємства-перевізника. наполягає на впровадженні пільгового квитка, який пільговики мають купувати за повною ціною, а потім надавши квиток та відповідну заяву до органів соціального захисту отримувати компенсацію за проїзд. При цьому представник перевізника Білалов А.А. повідомив, що схожий механізм у якості пілотного проекту реалізуються в Черкаській області в рамках обласної програми.

В ході обговорення учасники робочої групи знову звернули увагу  на те, що   питання монетизації пільг (чим по суті є  запропонований механізм з пільговим квитком) залишається неврегульованим на законодавчому рівні. Як відзначила радник голови РДА Рузанкіна В.В., на сьогоднішній день діє ст. 37 ЗУ «Про автомобільний транспорт», відповідно до якої компенсація за пільгові перевезення  надається саме  перевізнику, а не фізичним особам.

«Ми не можемо створювати прецендент, приймати регуляторний акт, який суперечить чинному законодавству і  буде відхилений органами юстиції», - зауважив голова  РДА Лобан А.А.

Втім робоча група остаточно не відмовилась від цього варіанту і підтримала пропозицію  щодо  поїздки  делегації від району до Черкаської області, щоб вивчити  тамтешній досвід з цього питання.  Разом з тим,  учасники засідання рекомендували присутнім обласним депутатам Кащі О.Р. та Антову Т.Д.  ініціювати   розробку та прийняття  обласної програми щодо забезпечення прав громадян на пільговий проїздв Одеській області, яка б передбачала співфінансування  пільгових перевезень з обласного, районних та місцевих бюджетів. 

Все ж на думку більшості учасників робочої групи найбільш реальним в плані вирішення питання про забезпечення пільгових перевезень в Саратському районі є використання пільгових талонів, які особи з числа пільгових категорій могли б отримувати  за місцем проживання, віддавати перевізнику, а перевізник надає їх до управління соціального захисту і отримує компенсацію. Щоправда з таким варіантом не погоджуються самі перевізники, мотивуючи це додатковим навантаженням для працівників підприємства.

Таким чином, як зауважив голова райдержадміністрації, на сьогодні ми маємо правову колізію, коли той механізм, який пропонується перевізниками, є законодавчо неврегульованим,  а той варіант, який дозволяється законом – не влаштовує перевізників.

«Звичайно монетизація пільг  є простішою і знімає дуже багато питань. Тому, зважаючи,  що у залі сьогодні присутні обласні депутати від фракції «Наш край», помічники народного депутата Кісее А.І., ми просимо народного депутата підключитися до вирішення питання про  врегулювання порядку монетизації пільг на рівні Кабінету Міністрів. Крім того, відповідне звернення депутатів Саратської районної ради до КМУ буде розглянуто на сесії 21 лютого», - відзначив  Лобан А.А.

Також за пропозицією  голови РДА робоча група вирішила  доручити сільським радам зібрати  повну інформацію щодо реальної кількості пільговиків по   населених пунктах району,  та після  вивчення  черкаського досвіду  продовжити роботу щодо вирішення питання про пільгові перевезення в  аратському районі. 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 474 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024