Субота, 18.05.2024, 15:23
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Вересень » 11 » Друга річниця з дня загибелі Максима Кривиденка
11:30
Друга річниця з дня загибелі Максима Кривиденка

09.09.2019 року минає друга річниця загибелі під час виконання військового обов’язку на сході України нашого земляка – мешканця Сарати Максима Кривиденка.

 Максим прожив коротке  і нелегке, але гідне справжнього воїна, кращого  сина своєї країни,  життя. 

З учнівських років хлопець захоплювався історією та  мріяв стати професійним військовим.   Відслужив  строкову службу в лавах Збройних Сил України,  був учасником Євромайдану,

У березні 2014 року, напередодні проведення незаконного кримського референдуму, з групою активістів поїхав до Криму, де був захоплений у заручники посібниками російської окупації півострова. За тиждень  Максима та інших заручників вдалося звільнити  за обміном полонених

У квітні 2014 року  Максим Кривиденко добровольцем пішов до Саратсько-Татарбунарського районного військкомату. 31 серпня того ж року був призваний за частковою мобілізацією, виконував завдання на території проведення антитерористичної операції на сході України. Демобілізувався у квітні 2016 року, а у червні того ж року повернувся на військову службу за контрактом.  Був  старшим солдатом, стрільцем-снайпером 18-го окремого мотопіхотного батальону 28-ої окремої механізованої бригади (в/ч А4210, смт Сарата).  

Загинув Максим Кривиденко  9 вересня 2017 року близько 22-ї години  внаслідок мінометного обстрілу позицій батальйону поблизу міста Красногорівка. Помер від осколкових поранень дорогою до лікарні.    Йому було  лише 23 роки.

З нагоди скорботної дати  біля будівлі  Саратської школи-гімназії, де навчавсяя Максим,  відбувся пам’ятний мітинг. Вшанувати світлу пам'ять  воїна прийшли рідні та друзі Максима, керівництво району та селища, військовослужбовці, ветерани АТО, волонтери, представники громадських організацій, небайдужі  мешканці селища та району, учнівська молодь. 

«Сьогодні  дуже сумний день для мешканців Сарати та Саратського району – день загибелі земляка. Але втішає той факт, що на вшанування пам’яті нашого героя прийшло багато людей. Це означає, що його смерть не була марною. Ми пам’ятаємо і цінуємо ту жертву, яку приніс Максим, віддавши найцініше  – своє життя за незалежність, суверенітет  та територіальну цілісність  України, за наше з вами мирне життя у своїй власній державі. І ця пам'ять про Максима  і всіх наших героїв залишатиметься серед людей  назавжди», - зауважив у своєму виступі голова Саратської РДА Лобан А.А.

Перед присутніми також  виступили голова районної ради   Переправка  Ю.П., Саратський селищний голова Негодяєв   А.Л., заступник  голови ГО «Українська Бесарабія» Маковецька Л.В.,  представник  обласного осередку «Правого сектору»  Лазбєнєв І.С,  які  висловили слова  пошани  та  співчуття рідним загиблого  та сподівання на відновлення миру  у нашій державі, закликали  до об’єктивної оцінки  сучасних  подій.

Зворушливий вірш-присвяту синові прочитав батько Максима – Ігор Валентинович Кривиденко, зі словами вдячності землякам виступила і мати героя – Наталя Євгенівна. Свої  поетичні рядки  присвятив  загиблому герою і  поет–краєзнавець, переселенець з Луганщини І.М. Захарченко.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Максима Кривиденка та всіх загиблих захисників України, поклали квіти до меморіальних дощок Максима Кривиденка та Дмитра Сирбу.
Також цього дня  керівництво району  та селища, рідні та близькі Максима Кривиденка,  представники громадськості відвідали могилу воїна, де настоятель Свято-Успенського храму ПЦУ у селищі Сарата о. Владислав Шиман відслужив поминальний молебень. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 317 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024