П`ятниця, 29.03.2024, 05:15
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2012 » Лютий » 17 » До відома підприємців
12:50
До відома підприємців

В рамках Програми підтримки малого підприємництва в Одеській області на 2010-2012 роки облдержадміністрацією реалізується проект з надання на конкурсній основі фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого підприємництва з обласного бюджету. У зв’язку з цим оголошується конкурс серед суб’єктів малого та середнього бізнесу на отримання фінансово-кредитної підтримки для реалізації бізнес-проектів.
 Документи подаються до
конкурсної комісії суб’єктом малого підприємництва або уповноваженою ним особою. Комісія розпочала приймання заявок на участь у конкурсі з відповідними документами 1 лютого 2012 року.
 Відповідальний за проведення конкурсу – Головне управління економіки облдержадміністрації (м.Одеса, пр.Шевченка, 4, ІІІ під’їзд, 555 кабінет).Граничний строк подання заявок: 10 березня 2012 року.
 Нормативно-правова база з виділення та використання коштів на фінансово-кредитну підтримку розміщена на веб-сайті Головного управління економіки облдержадміністрації (www.gue.odessa.gov.ua) у розділі «Сторінка для підприємців».

Роз»яснення приватним підприємцям, щодо сплати єдиного соціального внеску

      
З 1 січня 2011 року вступив в силу Закон України «Про збір та облік єдиного  внеску на загальнообов»язкове соціальне страхування».
Згідно з п.1 ч.1 ст.4 цього Закону платниками внеску являються підприємства- юридичні особи, незалежно від форми власності, а також фізичні особи – підприємці, які забеспечують себе роботою самостійно та  використовують працю інших осіб на умовах трудового договору, якщо виконувані роботи відповідають видам діяльності, зазначеним у свідоцтві про державну реєстрацію її, як підприємця.
В данній статті ми постараємось в черговий раз надати роз»яснення для приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, щодо сплати єдиного соціального  внеску (ЄСВ). В обов»язковому порядку підприємці мусять сплачувати ЄСВ за ставкою 34,7 %, при цьому мінімальний страховий внесок дорівнює мінімальній зарплаті помноженій на відповідну ставку. В листопаді 2011 року мінімальна зарплата становить 985,00 грн, відповідно мінімальний страховий внесок складає 341,80 грн.  Підприємці, які використовують працю найманих працівників сплачують ЄСВ згідно класу ризику, установленому для них  за основним видом  діяльності. Разом з тим в серпні 2011 року вступили в силу норми Закону України "Про внесення змін в Податковий кодекс України та деякі другі законодавчі акти України відносно вдосконаленняо кремих норм Податкового  кодексу України”, згідно якому фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільнюються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони являються пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують згідно законодавства пенсію чи соціальні виплати. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно при умові їх добровільної участі в системі загальнообов”язкового державного соціального страхування. Особи, які виявлять бажання прийняти участь у добровільному страхуванні для зарахування страхового стажу при призначенні пенсії, можуть отримати додаткові роз”яснення та допомогу в підготовці пакету необхідних  для цього документів, у спеціалістів пенсійного фонду. При цьому можна додатково добровільно взяти участь у страхуванні від тимчасової непрацездатності, то ставка ЄСВ становитиме 36,6%, а і в соцстрахуванні від нещасного випадку - 38,11% ЄСВ.
Виконання норм законодавства по загальнообов”язковому державному соціальному страхуванню в майбутньому позбавить проблем із призначенням пенсійного забеспечення, оплатою лікарняних листів та страхових випадків від безробіття та нещасних випадків на виробництві.  

                                                                                              УПФУ у Саратському районі



ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 635 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024