Понеділок, 29.04.2024, 10:02
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Лютий » 7 » До 25-ї річниці виведення військ з Афганістану в Саратському районі встановлено меморіальні дошки воїнам-інтернаціоналістам
16:30
До 25-ї річниці виведення військ з Афганістану в Саратському районі встановлено меморіальні дошки воїнам-інтернаціоналістам


6 лютого 2014 року в селі Благодатне Надеждинської сільської ради Саратського району була встановлена меморіальна дошка в пам'ять воїна-інтернаціоналіста Романова Олександра Олександровича, загиблого в Афганістані, якому посмертно вручено орден «Червоної зірки». У заході взяли участь голова Саратської районної державної адміністрації Коритний А.С, голова спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Хачин Г.П., також на заході були присутні воїни-афганці, представники педагогічного колективу та учні Надеждинської школи, мешканці села Благодатне. 
В своєму виступі Анатолій Семенович
Коритний висловив співчуття близьким та рідним загиблого, звернувся до присутніх з проханням пам’ятати про минуле та не повторювати історичних помилок. Досі події Афганістану, зокрема ухвалення рішення уряду Радянського Союзу про введення військ на територію іншої держави, не дають відповіді на питання, за що загинули більш ніж 15 тисяч молодих людей.

Голова райдержадміністрації критично відгукнувся про дії нинішніх політиків, які підбурюють громадян на «силові шляхи» досягнення політичних цілей та відстоювання своїх переконань. Ці заклики вже забрали людські життя. Анатолій Семенович звернувся до ветеранів-афганців з застереженням: «Афганське братство» не має стати пішаком в чиїйсь політичній грі. Він впевнений, що люди, які на собі відчули подих смерті, ховали своїх товаришів, ніколи не візьмуть в руки зброї для початку кровопролиття.
Вчитель Надежинської школи Синюк Світлана Тимофіївна пригадала, яким був Олександр Романов, звичайний сільський хлопець - працьовитий, самостійний, після 8-го класу вступив до Теплицького професійно-технічного училища, по закінченню якого повернувся в колгосп. Не пройшло і півроку, як його фото вже було на Дошці пошани. Вже працюючи, він закінчив 9-10 клас в «вечірній школі», дуже старався не пропускати навчання, хоча для цього треба було долати відстань більш ніж 3 кілометри в один бік щодобово. Світлана Тимофіївна сказала: «Він пройшов короткий, але дуже світлий життєвий шлях, і в нашій пам’яті завжди залишиться молодим».
Голова спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Хачин Георгій Петрович повідомив всіх присутніх про те, що 8 лютого 2014 року їх худохній колектив «Бача» прийме участь в музичному фестивалі воїнів-афганців. Також запросив всіх присутніх 15 лютого 2014 року до Саратського будинку культури на концерт, присвячений 25-й річниці виводу військ з Афганістану та відкриття в смт Сарата музею воїнів-інтернаціоналістів.


5 лютого 2014 року відбулося відкриття меморіальної дошки в селі Введенка. Пам ятну дошку встановлено на будинку, де родився і виріс Костромицький Сергій Іванович, який загинув в Афганістані, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.
У заході взяли участь голова Саратської районної державної адміністрації Коритний Анатолій Семенович, голова районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів –інтернаціоналістів) Хачин Георгій Петрович, голова Введенської сільської ради Чернишов Юрій Іванович, ветерани Афганістану, учні Введенської школи, мешканці села Введенка.
В своєму виступі голова районної державної адміністрації Анатолій Семенович Коритний висловив співчуття рідним та близьким загиблого Сергія Костромицького (на жаль, його батьків уже немає в живих) та побажав всім присутнім миру, злагоди та впевненості у завтрашньому дні. Як відзначив Анатолій Семенович, «важливо пам'ятати про ці події і не допускати повторення подібного в майбутньому. Політики не повинні на догоду своїм політичним амбіціям силовими методами досягати своїх цілей, дестабілізуюючи ситуацію в країні та світі. Ми живемо в мирній Україні і хочемо, щоб такою вона і залишалася, щоб не гинули наші земляки, молоді люди у внутрішніх та зовнішніх військових конфліктах».
Голова Введенської сільської ради Юрій Чернишов назвав увічнення пам'яті загиблого під час війни в Афганістані односельця Сергія Костромицького важливим заходом в рамках відзначення в Саратському районі 25-річниці виводу Радянських військ з Республіки Афганістан. В ході заходу прозвучали декілька виступів учнів Введенської загальноосвітньої школи в пам'ять про загиблого земляка.
Також виступив голова районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів) Георгій Хачин, який звернув увагу на важливість таких заходів з метою збереження пам'яті про солдат - земляків, які загинули у тій страшній війні в Афганістані. В кінці Георгій Хачин запросив усіх присутніх прийняти участь у відкритті музею Афганської слави у селищі Сарата. 
Після відкриття меморіальної дошки, учасники заходу відвідали місцевий цвинтар, де поклали квіти на могилу Сергія Костромицького.

 


5 лютого 2014 року в с.м.т. Сарата за адресою вулиця Котовського, буд. 33, була встановлена меморіальна дошка в пам'ять воїна-інтернаціоналіста Рогізного Олександра Васильовича, який загинув у Афганістані. У заході взяли участь голова Саратської районної державної адміністрації Коритний Анатолій Семенович, голова Саратської районної ради Чемерис Віктор Степанович, Саратський селищний голова Негодяєв Анатолій Леонідович. 
На заході були присутні воїни-афганці Саратського району на чолі з головою районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Хачиним Георгієм Петровичем, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Раду Олена Степанівна, яка в 1983 році була ініціатором багатьох заходів з питань реабілітації ветеранів Афганістану та ушанування пам’яті загиблих, державні службовці та школярі. Почесним учасником події стала Рогізна Марія Гнатівна – мати загиблого солдата. На фасаді будинку, в якому вона мешкає і було встановлено меморіальну дошку. Слід зазначити, що одна з вулиць в смт Сарата носить ім’я Рогізного Олександра Васильовича. 
В своєму виступі Анатолій Семенович Коритний висловив співчуття Марії Гнатівні, подякував за те, що виховала сина-героя. Побажав всім присутнім, щоб ні вони, ні їх діти не знали слова «війна», що несе руйнування та насилля. Наголосив, що всі повинні пам’ятати уроки історії та уникати застосування «силових методів» в вирішенні як внутрішніх, так і зовнішніх питань держави і суспільства. Застосування таких методів віднімає саме найдорожче, що є в людей – їх життя.
Раду Олена Степанівна прочитала вірш, сповнений материнського горя, який вона склала до цієї події, висловила співчуття матері загиблого воїна.
Голова районної ради воїнів-інтернаціоналістів Хачин Георгій Петрович привітав воїнів-інтернаціоналістів і всіх присутніх з відкриттям меморіальної дошки, подякував голові райдержадміністрації за те що підтримує їх громадську організацію.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 519 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024