Понеділок, 20.05.2024, 08:26
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Лютий » 28 » До 145-річчя від дня народження Лесі Українки
19:24
До 145-річчя від дня народження Лесі Українки

Леся Українка… Це тепле , сонячне ім’я нам знайоме з дитячих років. Відоме  воно всім прогресивним людям, і в першу чергу, українцям, бо Леся Українка у недовгім житті стала народною поетесою.

З нагоди 145 - річного ювілею Лесі Українки  - української  поетеси в Саратській центральній  районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиція «Співоча душа України», де зібралися поціновувачі  її поезії.   Про життя та творчість  славетної поетеси запрошені гості змогли  ознайомитись із перегляду документального фільму: «Леся Українка». Ведучі заходу – художній керівник   КЗ «Саратський РБК» Косенко І.Ф., бібліограф районної бібліотеки   Рубаха Т.П., фахівець Саратського районного відділу кримінальної інспекції Подуст І.А.  розкрили сторінку одеської стежини Лесі Українки.  Побувавши у місті на Чорному морі вона оспівала наш край, створивши поетичний шедевр – цикл: «Подорож  до моря», з яких V- ІХ присвячені  Одесі і нашому приморському краю. На протязі літературно-музичної композиції  лунали пісні на вірші  Лесі Українки , а особливо всіх зачарувала пісня «Рання весна».

 Своїми спогадами про дивовижний поліський край, де народилася та проживала Леся Українка, про мальовничу природу і цілющі Шацькі озера, розповіла Марія Дмитрівна Литвин, яка  сама родом із Волині.  Натхненно прочитала свій улюблений вірш Лесі Українки «Конвалія» Клара Леонідівна Вержбицька.

Фахівцями бібліотеки підготовлено книжкову виставку-присвячення «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…», де  представлено книги та матеріали, присвячені життєвому та творчому шляху геніальної письменниці і  поетеси Лесі Українки, що розкривають її багатогранний талант, який виявився в найрізноманітніших сферах літературної праці – поезії, драматургії, публіцистиці, літературній критиці, фольклористиці.

 

ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 435 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024