Середа, 24.04.2024, 16:41
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Вересень » 21 » Діти твої, Саратщина!
09:48
Діти твої, Саратщина!

Діти твої, Саратщина!  Під такою назвою пройшла культурно-просвітницька  година, підготовлена Саратським районним історико-краєзнавчим музеєм та центральною районною бібліотекою.

Захід присвячений видатним особистостям, що народились в Саратському районі – їх життю, творчісті, досягненням.

У будь-якому суспільстві, соціальній групі, селищі, містечку, селі - є люди, вчинки яких відрізняються від звичного ритму і рутини повсякден  ного життя.

При підготовці заходу, організатори сподівалися, що розповідь буде про декілька видатних людей, які народилися на землі Саратщини. Однак, результат пошуків здивував. Виявилося, що у нас багато земляків, які гідні того, щоб про них розповідали і вчити на прикладах їх життя нашу молодь.

 Використовуючи мультимедійні засоби, ведучі заходу В.П. Парфута та Л.М. Клим розповідали про музикантів, співаків, художників, вчених, кінематографістів, спортсменів, військових. Ці люди народились в різні роки ХІХ-ХХ століття, але їх об’єднує те, що вони народилися в нашому районі.

Ось деякі особи, про яких розповідали на заході:

Михайло Григорович Греку народився 22 листопада 1916 в с.Фараонівка Акерманського повіту Бессарабської губернії – молдавський радянський живописець. Лауреат Державної премії СРСР.2016 рік у Молдові оголошений Роком Міхая Греку - відповідне рішення прийняв уряд, з урахуванням того, що в цьому році виповнюється 100-річчя з дня народження великого художника, який зробив значний внесок у розвиток сучасного мистецтва Молдови. Міхай Греку вважається новатором, який вчинив революцію в молдавському живописі.
 

Саша Гроссман народився 15 червня 1907 року, в с.Сарата, Аккерманського повіту, Бессарабської  губернії помер в 1976,в м.Прага - чехословацький композитор, бендлідер, тромбоніст.

Михайло Іванович Комов - білоруський кінооператор мультиплікаційних і художніх фільмів кіностудії Білорусьфільм. Народився 26 травня 1936 с.Успенівка, Саратського району.

Олена Чорней - румунська оперна співачка (меццо-сопрано). Народилася 1 березня 1924р в с. Байрамча, Бессарабія, Румунія, - померла в 2000році в м. Париж, Франція. Заслужена артистка Румунії, Лауреат Золотої медалі Джузеппе ді Стефано, ряду італійських і міжнародних нагород і почесних звань. Почесний доктор Національного університету музики Румунії.

Учасники заходу переглянули уривки із мультфільмів створених за участю кінооператора М.Комова, послухали композиції Саші Гроссмана, подивились картини М.Греку, Стефана Домусчі (с. Кулевча) та Михайла Скалозуба (с. Ярославка), насолодились оперними аріями у виконанні Олени Чорней. Також на виставці були представлені книги місцевих авторів Караулан Дмитра Івановича, Златова Олександра Ілліч , Узунова Петра Івановича та інших.

Захід був наповнений корисною інформацією і учасники зійшлись на тому, що тема цікава, мало вивчена і потребує розповсюдження серед громадськості для виховання почуття гордості за свою малу Батьківщину.

Л.Клим – методист-завідувач районного історико-краєзнавчого музею. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 451 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024