Четвер, 28.03.2024, 23:21
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Червень » 22 » День скорботи та пам’яті жертв війни в Саратському районі
22:08
День скорботи та пам’яті жертв війни в Саратському районі

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи та пам’яті жертв війни. Це день скорботи за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

        75-річчя з дня  початку радянсько-української війни –  це трагічна дата у нашій історії.   22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Сто дев'яносто дивіз  ій Німеччини та її союзників розгорнули бойові дії вздовж західного кордону колишнього Радянського Союзу. О четвертій годині ранку німецька авіація скидала бомби на Київ та інші міста України. Наші війська чинили героїчний опір. Мужньо тримали оборону захисники Брестської фортеці, Києва, Одеси, Севастополя та інших міст, воїни військових округів.

          Для українського народу війна була тотальною. Кожна родина і кожна людина, незалежно  від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у надзвичайно жорстокий вир війни. Територія України  була одним з вирішальних театрів бойових дій, де двічі прокотилися смертоносні фронтові вали. Лише в Саратському районі родини загиблих на фронті отримали  2812 «похоронок».

      Віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, ветеранам, що здолали фашизм, вдовам, дітям війни – священний обов’язок всіх цивілізованих людей. На території Саратського району знаходяться 6 братських могил та 12 окремих заховань у селах району. 

             Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

     «Ніхто не забутий! Ніщо не  забуте!», – згадуємо кожен раз в цей день. У думках і молитвах згадуємо кожного згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.

    З нагоди сумної дати у селищі Сарата відбулося урочисте покладання квітів меморіалу загиблим воїнам у Другій світовій війні, до  Кургану Слави, та до меморіальної дошки загиблому у АТО жителю нашого району Дмитра Сирбу. У заході взяли участь ветерани війни, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість селища.

       На мітингу виступили голова Саратської районної державної адміністрації Лев М. О., голова Саратської районної ради Райнов Б. І., Саратський селищний голова Негодяев А. Л., та голова районної організації  ветеранів України Сапунов І. Ф., які закликали молоде покоління зберегти пам’ять про події Другої світової війни та докладати всіх можливих зусиль задля повернення миру в Україні. Ветеран державної служби Рогізна Ю. Я заспівала пісню «Поклонимся великим тем годам».

        Присутні на мітингу вшанували пам’ять жертв війни хвилиною мовчання.

        З нагоди Дня скорботи та пам’яті жертв війни для ветеранів війни та праці було організовано пам’ятний обід, а в районному будинку культури відбувся фестиваль патріотичної пісні.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 455 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024