Субота, 20.04.2024, 14:30
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Лютий » 23 » День пам’яті Героїв Небесної Сотні.
10:47
День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

День Героїв Небесної Сотні.

Саме в ці дні, три роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше людей– 84 особи.

Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

104-м Героям Небесної Сотні Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героїв України, а троє іноземців (громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані) посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Україна заплатила високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.

20-го лютого 2014 року також є  фактичною датою початку  російської агресії. Саме цього дня сьогодні порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію Криму, та подальшу  військову експансію на  Донбасі. 

Сьогодні кількість загиблих за свободу,  незалежність, територіальну цілісність України вже вимірюється тисячами. До пантеону  Героїв  Небесної Сотні приєдналися,  і на жаль, продовжують поповнювати цей сумний список,  сотні і тисячі імен справжніх героїв, вірних захисників України. Серед них і наші земляки – Дмитро Сирбу, Геннадій Лиховид та Максим Кривиденко. Останній, до речі, також був активним учасником Євромайдану. Вони назавжди залишаться в наших серцях та пам’яті нинішніх і майбутніх поколінь українців.

Сьогодні, у четверту річницю цих трагічний подій, в селищі Сарата відбулось покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка та до меморіальних дошок Дмитра Сирбу та Максима Кривиденка.  У заході взяли участь  керівництво району, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських об’єднань, політичних партій, мешканці Сарати та Саратського району. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували  пам'ять Героїв Небесної Сотні, українських військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході України, всіх, хто поклав життя  за нашу свободу, за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.     

В районному будинку культури  під епіграфом «Вони пішли з Майдану в небо, і небо взяло їх собі» відбувся реквієм-вшанування   Героїв Небесної Сотні.

В залі були присутні військовослужбовці військових частин, що дислокуються на території смт. Сарата.

Ведучі заходу – Алеся Дадиченко та Ірина Харлан пронизливо та трагічно відтворили хроніку протистояння патріотів своєї держави та злочинної влади.

Хвилиною мовчання присутні у залі вшанували пам’ять тих, хто віддав свої життя за гідне життя та європейське майбутнє України.

До уваги присутніх було запропоновано перегляд першого фільму «Небесна сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила» про події, що відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності.

Слава Україні!

Героям Слава!


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 373 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024