Четвер, 25.04.2024, 14:50
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Вересень » 9 » День місцевого самоврядування в Саратському районі
09:42
День місцевого самоврядування в Саратському районі

8 вересня  2016 року в рамках Дня місцевого самоврядування голова Саратської районної ради Райнов Б.І. провів нараду з головами селищної  та сільських рад, в якій взяли участь  в.о. голови райдержадміністрації Ротар В.В., перший заступник голови  РДА Переправка Ю.П.,  заступник голови районної ради Небога О.І., керівник апарату РДА Кімліченко Л.В., керуючий справами апарату райради Тодоров М.І., начальник Саратського відділення поліції Перебейносюк Р.М.   та запрошені представники інших державних установ та підприємств.

 Зокрема, на зустрічі   були присутні представники підрозділу берегової охорони ВМСУ, який дислокується в смт Сарата.  Головний старшина дивізіону Хижняк Г.В. висловив подяку керівництву району та селища за допомогу в облаштуванні військової частини в нашому районі та поінформував присутніх про набір на роботу водіїв, комірників та  працівників інших спеціальностей.

 Згідно з порядком денним наради було   розглянуто  4 питання.

 У своїй доповіді  про стан поповнення місцевих бюджетів в Саратському районі перший заступник голови РДА Переправка Ю.П. особливу увагу  приділив питанню встановлення  ставки земельного податку для фізичних осіб поза межами населених пунктів. Відповідно до нового Бюджетного кодексу, ухвалено  у грудні 2014 року,  сільським радам було надано право самостійно встановлювати ставку зазначеного земельного податку.  У зв’язку у  з цим районною владою було рекомендовано сільрадам підняти ставку для фізосіб на 2016 рік до 1% від нормативно грошової оцінки землі -  для того щоб урівняти плату за землю між сільгосппідприємствами  та громадянами, які самостійно ведуть товарне виробництво. До цієї рекомендації дослухалися  більшість сільських рад, крім  5-ти, які залишили  плату на рівні минулих років. Наслідуючи цей сумнівний приклад, при ухвалені рішення про встановлення зазначеного податку  на наступний, 2017 рік, вже сім сільських рад  втрішили зменшити ставку   до 0,3-0,6%. Причому дві сільських ради – Старосільська та Успенівська   прийняли  відповідне  рішення з порушенням термінів, визначених Податковим кодексом.  Учасники наради практично одноголосно рекомендували головам цих сільських рад звернутися до суду щодо визнання незаконності даних рішень.

 Проаналізувавши  показники по всіх сільських радах,  голова районної ради визначив прикру закономірність -  ставки податку зменшили переважно ті громади, які отримали найбільшу допомогу з районного бюджету – Старосільська, Фараонівська,  М.-Новоросійська, а також  Успенівська  та Петропавлівська – які претендують бути центрами об’єднаних громад. Така  позиція насторожує і спонукає робити відповідні висновки – допомагати слід в першу чергу тим громадам, які самі  хочуть собі допомогти, а не чекають на допомоги  «згори».

   Обгрунтовуючи   вже ухваленні рішення або наміри щодо зменшення земельного податку для одноосібників,  сільські голови – Мунтян М.І.(Старосілля), Гусєв В.Л.(Успенівка), Лихо І.Г. (Плахтіївка), Попов М.М. (Кулевча ),  Іванов І.Д. (Михайлівка)  пояснюють, що   за рекомендований 1%   не бажають  голосувати депутати, як переважно  і є тими самими вихідцями –одноосібниками, та тиском  населення, що іноді доходить до відвертих погроз. У випадку з депутатами-вихідцями то, як зазначив Райнов Б.І. тут простежується відвертий конфлікт інтересів. Голова районної ради нагадав про необхідність дотримання вимоги законодавства щодо  оприлюднення  радами усіх рівнів результатів поіменного  голосування  з кожного  питання. Це дасть  змогу зробити роботу депутатського корпусу більш прозорою.  

Борис Райнов нагадав про  те,   що голові райдержадміністрації Леву М.О. коштувало чималих зусиль домогтися підвищення ставки  оредної плати  для крупних сільгоспвиробників до 6%, в результаті чого сільські бюджети району отримали додатково в цілому 10 млн. грн. Тож в свою чергу і  голови сільських рад повинні проявити  наполегливість в питаннях наповнення свої бюджетів.  

Інші сільські голови – Венгровська П.П, Райчева В.Д, Отян  Л.Г., Проданов В.П. вважають, що ставка земельного податку повинна бути однакова у всіх сільрадах – 1%, щоб села могли розвиватися.  Інакше створюється прецендент і негативна  думка серед населення щодо тих сільських голів, які переконали своїх депутатів ухвалити таке рішення.    Вони рекомендували своїм колегам  не уникати конфліктів, намагаючись бути «хорошими для всіх», а проводити роз’яснювальну роботу серед депутатів щодо важливості наповнення свого  місцевого бюджету, а не  лише сподіватися на допомогу від району.   

 

 Крім того, в ході наради  т.в.о. військового комісару Саратського районного військового комісаріату, майор Янєв А.Д.  доповів з питань  осіннього призову на строкову службу та щодо перевірки діяльності загонів територіальної оборони. Про вимоги щодо військового обліку нагадала головний спеціаліст відділу обліку та бронювання солдат – сержантів райвійськкомату Арнаутова А.В.

Про фітосанітарний стан в населених пунктах Саратського району,  провідний спеціаліст відділу карантину рослин в Одеській області Манастирліу С.Є.

В.о. начальника Одеської дирекції залізничних перевезень ПАТ «Укрзалізниця» Рустамов Р. Ш.  поінформував  сільських голів про роботу служби  ПАТ «Укрзалізниця» в межах Саратського району, зокрема на території Саратської селищної, Зорянської, Плахтіївської, Розівської, Кулевчанської, Ярославської сільських рад.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 468 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024