П`ятниця, 03.05.2024, 23:24
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Січень » 16 » День місцевого самоврядування в Саратському районі
15:49
День місцевого самоврядування в Саратському районі

14 січня 2015 року в залі засідань Саратської районної ради відбувся День місцевого самоврядування. 

У нараді, яку провів голова районної ради чемерис В.С., взяли  участь тимчасово виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Узунов А.М.,перший заступник голови райдержадміністрації Переправка Ю.П., заступник голови райдержадміністрації Небога О.І.,  заступник голови районної ради Фабрикатор О.О., керуючий справами районної ради Тодоров М.І., комісар Саратсько-Татарбунарського об’єднаного районного військового комісаріату Червицький М.М., начальник фінансового управління райдержадміністрації Лускало О.М., начальник управління державної казначейської служби у Саратському районі Одеської області КіреуЛ.Г., заступник начальника відділу оподаткування юридичних осіб Саратської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Бутеску Ю.І., начальник відділу доходів і зборів з фізичних осіб Саратської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Жеріхова М.І., начальник управління ветеринарної медицини у Саратському районі Тешко М.К.,  сільські та селищний голови, бухгалтера сільських та селищної рад.  

На порядку денному були розглянуті наступні питання :

 

- про підведення підсумків часткової мобілізації за 2014 рік та постановка завдань на 2015 рік;

- про перенесення термінів набуття чинності статей 33 і 35 Закону України "Про безпечність і якість харчових продуктів";

- про зміни до Податкового кодексу;

- про порядок формування бюджету на 2015 рік;

- про казначейське обслуговування.

 

Про підведення підсумків часткової мобілізації за 2014 рік та про завдання на 2015 рік проінформував присутніх Червицький М.М., комісар Саратсько-Татарбунарського об’єднаного районного військового комісаріату. Так, у 2014 році по Саратському району мобілізовано 131 особу, у 2015 році планується призвати з району 216 чоловік. Заплановано провести три хвилі мобілізації. Перша хвиля мобілізації у 2015 році планується з 20 січня тривалістю 90 днів. Наступна хвиля - з квітня, буде тривалістю 60 днів. У липні 2015 року стартує третя хвиля мобілізації, тривалістю 60 днів.

Про перенесення термінів набуття чинності статей 33 і 35 Закону України "Про безпечність і якість харчових продуктів"  повідомив начальник управління ветеринарної медицини у Саратському районі Тешко М.К. Так, 28 грудня 2014 року Верховною Радою України прийнято за основу і в цілому проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою)".

Даний Закон дозволяє з 1 січня 2015 року здійснювати реалізацію та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних тварин подвірного забою на агропродовольчих ринках після обов’язкового проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи.

Разом з цим, з 1 січня 2015 року набирає чинності частина друга статті 33 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", а саме: "Забороняється здійснювати забій парнокопитних та інших копитних, а також забій свійської птиці та кролів в обсягах, що перевищують 5 голів на день, не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрована ветеринарною службою.". Тобто, якщо є потреба забою тварин більше ніж 5 голів у день, то він повинен проводитися лише на бойнях.

 

Представниками Саратської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області проінформовано про зміни у Податковому законодавстві. Так, Законом України від 28.12.2014 року № 71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", який набув чинності з 1 січня 2015 року скорочено кількість податків з 22 до 9.

До загальнодержавних податків належать: податок на прибуток підприємств; податок на доходи фізичних осіб; податок на додану вартість; акцизний податок; екологічний податок; рентна плата; мито.

До місцевих податків належать: податок на майно; єдиний податок.

До місцевих зборів належать збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.

Місцеві ради обов'язково установлюють єдиний податок та податок на майно (в частині транспортного податку та плати за землю), а також, в межах повноважень, вирішують питання щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.

Крім того, установлено, що у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначене обмеження не поширюється:

- з 1 січня 2015 року на перевірки суб'єктів господарювання, що ввозять на митну територію України та/або виробляють та/або реалізують підакцизні товари, на перевірки дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, відшкодування податку на додану вартість;

- з 1 липня 2015 року на перевірки платників єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі.

Також, Законом установлено, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм Податкового кодексу України перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Лускало О.М. проінформувала присутніх про порядок формування сільських та селищного бюджетів на 2015 рік та строки їх затвердження.

Начальник управління державної казначейської служби у Саратському районі Одеської області Кіреу Л.Г. повідомила про те, що у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та внесенням змін до Бюджетного та Податкового кодексів України з 1 січня 2015 року відкрито в органах Казначейства нові рахунки з обліку надходжень до бюджетів.

 

Офіційний сайт Саратської районної ради

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 615 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024