Понеділок, 06.05.2024, 20:06
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Листопад » 21 » День Гідності та Свободи
13:18
День Гідності та Свободи

Сьогодні Україна вперше відзначає День Гідності і Свободи, присвячений подіям одразу двох революцій - "Помаранчевої революції" 2004 року і "Революції гідності" 2013-2014 років.

         День Свободи в Україні відзначався 22 листопада починаючи з 2005 року згідно з указом президента Віктора Ющенка - у річницю початку Помаранчевої революції.

      У 2011 президент Віктор Янукович підписав указ «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят», згідно з яким 22 січня відзначатиметься як День соборності і свободи України, скасувавши таким чином святкування перемоги першого Майдану.

           Президент Петро Порошенко своїм указом призначив День Гідності і Свободи на 21 листопада, день початку "Євромайдану".

           Згідно з указом Глави держави, День Свободи і Гідності заснований з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до нинішнього і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також шанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.     

            Сьогодні в Україні проходять  офіційні та громадські заходи вшанування загиблих під час масових акцій протесту у листопаді 2013 року — лютому 2014 року, у  загальноосвітніх навчальних закладах міста проводяться уроки Гідності, зустрічі з учасниками подій Євромайдану та уроки пам’яті Героїв Небесної Сотні.

            В селиші Сарата  біля пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня Гідності та Свободи відбувся мітинг за участю керівництва та працівників райдержадміністрації,  районної та селищної рад,  установ та організацій, представників  громадськості та ЗМІ.

            Перед  присутніми виступили тимчасово виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Узунов Анатолій Миколайович  та голова Саратської селищної ради  Негодйєв Анатолій Леонідович.

«Рік  тому  події на Майдані незалежності сколихнули не лише нашу країну, а й увесь світ. На жаль, Революція Гідності ще не отримала свого логічного завершення через ситуацію  на Донбасі. До Небесної Сотні  додалися  тисячі жертв бойових дій на сході нашої країни, причому з обох боків. Кому потрібна була ця війна? Ми розуміємо,  що зараз ми боремося не з російським народом, а з вищим керівництвом Російської Федерації, яке услід за колишнім керівництвом нашої держави, знову намагається відібрати свободу і гідність у наших громадян. Але я впевнений, що цього вже ніхто не зможе зробити. Сьогодні тут зібралися представники різних національностей, які проживають в Саратському районі. Та всі ми є патріотами України,  прихильниками її  суверенітету та територіальної цілісності.  Тож бажаю всім нам миру і злагоди, свободи і процвітання на нашій землі», - відзначив  у своєму виступі Узунов А.М.

          Учасники мітингу вшанували  хвилиною мовчання героїв Небесної Сотні та полеглих захисників  держави та поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка - духовного лідера  нашого народу, борця за свободу і незалежність України.

 

Всі Герої Небесної Сотні будуть удостоєні звання Героя України. Про це заявив Петро Порошенко біля пам’ятного хреста на місці розстрілу учасників Революції Гідності 20 лютого.

«Я ухвалив таке рішення: я сьогодні підпишу указ про присвоєння звання Героя України героям Небесної Сотні», — сказав Глава держави під час спілкування з рідними загиблих та учасниками Революції Гідності.

В річницю початку Майдану у Києві Президент вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні. Глава держави поклав квіти до пам’ятного хреста та запалив свічку в пам’ять про загиблих.

Разом з Главою держави участь у церемонії взяли Голова Верховної Ради VII скликання Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представники громадськості.

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 869 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
avatar
0
2 world-of-sarata • 11:16, 25.11.2014
Нет. Група вконтакте лишь.
avatar
1 Aleksey Flib • 05:48, 25.11.2014
у вас є Твіттер?
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024