Понеділок, 20.05.2024, 10:20
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Лютий » 11 » «Ціна чужої війни»
12:59
«Ціна чужої війни»

На передодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану, 10 лютого в Саратському районному інсторико-краєзнавчому музеї, для під облікових Саратського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції, до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбулась зустріч «Ціна чужої війни» з воїнами-афганцями :старшим прапорщиком, фельдшером автомобільного батальйону Бадачекським Сергієм Павловичем, який виконував свій інтернаціональний обов’язок 1 рік 2 місяці; старшим пр  апорщиком, командиром мотострілкового взводу - Макрушним Віталієм Аркадійовичем, приймав участь у бойових діях в Афганістані 2 роки та матір’ю загиблого воїна Олександра Васильовича Рогізного – Марією Гнатівною. 

Всі вони пройшли випробування Афганістаном, тому не стримуючи сліз, розповідали про ті страшні роки, ділилися спогадами. 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших земляків тих, кому не судилося повернутися з тієї війни – Рогізного Олександра Васильовича, Романова Олександра Олександровича та Костромицького Сергія Івановича Не залишила байдужими присутніх книжкова та фото виставки « Війна немає забуття», де зібрано всі матеріали про службу «афганців» Саратщини. 
Довідково : 
У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга світова війна. Після війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.
15 лютого 2015 року виповнюється 27 років із дня завершення неоголошеної війни, під час якої тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від поранень, пропали безвісти. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч – інваліди.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 757 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024